Jump to content

Katastar- promjena broja čestice


77punta

Preporučene objave

​Prije 14-15 godina sam odlučila zemljišno-knjižno "srediti" jedan svoj vrt. Uzela presliku katast. plana,česticu uredno našla,točan broj kao u posjedovnom listu,upisane točne osobe. Dakle sve potpuno ok. Imam 2 ovjerene preslike kat. plana (iz 2000. i 2003. god.) i na obje je upisan točan broj 11.

U gruntovnici isto sve kao što je trebalo biti,upisana moja šira obitelj.

Tužila ih ,i već dugo imam pravomoćnu presudu da je čestica br.11 moja. Međutim nedavno sam,sređujući nešto drugo,vidjela da ta moja čestica sada u katast. planu nije više broj 11 nego 12.

Pitala u nadležnom katastru,nisam dobila suvisli odgovor.

Što ja sad mogu poduzeti, i kako, da se to ispravi?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Bez valjanog katastarskog elaborata nije bilo moguće promjeniti broj čestice .

U katastru trebate pitati da Vam pokažu parcelacioni elaborat na temelju kojeg je ta Vaša čestica dobila drugi broj.

Znam jedan katastar u PGŽ gdje su se znale namjero brisati K.č. iz pojedinih posjedovnih listova bez ikakve dokumentacije , a kasnije pripisivati drugim posjedovnim listovima i na taj način se otimala nekretnina pravim vlasnicima pod izgovorima "kao zabuna "

ima i slučajeva gdje je jedan uvaženi rukovodilac mijenjao katastarske planove na svoju ruku itd .

 

Zato ponavljam tražite elaborat na temelju kojeg je broj k.č. 11 u KO ... ZkUl. promijenio broj .Pitanje postavite pismeno s povratnicom na rukovoditelja katastra .

Nadam se da Vaša k.č. nije postala vlasništvo neke druge osobe i da nije bilo trgovanja političkim utjecajem kojeg ne nedostaje u PGŽ.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

zanima me što je sa zemljišnom parcelom koja nema broja katastarske čestice u arkod-u? Da pokušam pojasniti, radi se zemlji koja nije u vlasništvu jednog čovjeka već nekolicine mještana koji su tu živjeli. Ja to znam po pričanju mojih predaka, međutim veličina tog zemljišta se drastično smanjila i svaki vlasnik koji ima zemlju pored te polako pomalo prisvaja tu "ničiju zemlju". Mene zanima tko je sve vlasnik tog zemljišta i kako znati njegovu pravu veličinu? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e-izvadak za početak. u katastru su posjedovni listovi a na gruntovnici vlasnički. nekad se dogodi "izgubljeni u prijevodu" pa ne štimaju podaci al provjerite na e-izvadak

Pozdrav, posjetila sam Katastar.hr i pretraživaču našla čestice čiji sam vlasnik. Između nekoliko čestica za koje znam našla sam jednu za koju neznam da je uknjižena na moje ime. Kako otkriti pravog vlasnika te katastarske čestice? Hvala!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija