Jump to content

pudlica77

Preporučene objave

Poštovani,

 

Darovnim ugovorom dobila sam kucu, nekretnina je bila zalog i opterecena hipotekom prije darovanja, nakon darovanja i moje uknjizbe se dogada zabiljezba ovrhe i kreće postupak ovrhe nekretnine zbog ne vracanja duga moje majke koja i je zalozila nekretninu, i sada se pojavljuje novi vjerovnik s tuzbom protiv mene i majke koja se zove pobijanje pravnih radnji i tvrdi da ima pravo se namiriti iz predmetne nekretnine radi potrazivanja koje ima prema majci.sad ako uspije pobiti tu pravnu radnju a nekretnina se u međuvremenu proda jer banka je vec stavila zabiljezbu ovrhe i krenula u ovrhu dali moze mene vjerovnik tuziti za naknadu stete jer se nije uspio ukljuciti pravovremeno u ovrhu?dali moze od mene kao obdaritelja zahtijevati nadoknadu stete zato jer nije stigao se pokušati naplatiti u ovršnom procesu? ili ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Hvala na odgovoru, imam još jedno pitanja, u tužbi za pobijanje dijelu presuda piše da tuženici moraju dopustiti vjerovniku da se namiri predmetnom nekretninom, e sad mi planiramo ogluhu napraviti ali nije mi jasno što mi tu imamo dopustiti?jer gore je zabilježba ovrhe i na raspoložbi ovršenika(II.tuženka) nije moguće ništa poduzimati a I.tuženik uopće nije knjižni vlasnik jer je darovao nekretninu II.tuženiku!dali će sud tražiti odd tužitelja da preinači tužbu jer mi tu nemamo šta dozvoliti, ili sam ja krivo shvatila priču i tužba će biti usvojena, a zahtjev u presudi da dozvolimo namirenje ima metaforično značenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija