Jump to content

Otkaz punomoci - odvjetnik dere sa podnescima


Koolguy

Preporučene objave

Dan svima,

 

Angazirao sam odvjetnika glede stvarnog prava. Radio je jako usporeno. Umjesto mjesec dana za sastav tuzbe, trebalo mu je 7 mjeseci. Kad je konacno poslao tuzbu (radi se o naknadi stete) i dobio odgovor tuzenika, obecavao je poslati odgovor, ali ni to mu nije bas islo od ruke. Dosadilo mi je pa sam otkazao punomoc. Mjeces dana nakon otkaza, salje mi racun za sljedece "radnje": 1- podnesak sudu (kad je proslijedio sudu dokaz o placenoj pristojbi. Iako to nije nikakav podnesak, on to uredno fakturira kao podnesak. 2- podnesak sudu - pozurnica (iako je on bio spor a ne sud). I vrhnje na kraju 3-ci "podnesak" sudu je obavijest da sam mu uskratio punomoc.

 

Da li je ikada itko dobio takve monstruozne racune za trivijalne stvari ? Inace svaki od podnesaka nema vise od 10 rijeci, ali je cijena po komadu 250 kuna, plus pedeve pa je to skoro 1000 kuna!

 

Ima li netko pametan savjet ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naletio sam na minu, sasvim izvjesno. Naime, nije mi prvi put da otkazujem punomoc odvjetniku. Nikad nitko nije o toj cinjenici podnosio sudu "podnesak" i tu trivijalnu radnju naplatio. Da je vrijednost spora bila veca, mogao je odvjetnik naplatiti i 15.000 kuna za najobicniju glupost od DESET rijeci. Jednako tako, naplacao sam se sudskih pristojbi, neznam ni broja vise i NIKADA mi odvjetnik nije slao racun nakon sto je proslijedio potvrdu o uplati pristojbe nadleznom sudu. Nalazim se u inozemstvu. A nasa sudska administracija funkcionira kao iz doba Marije Terezije. Pogotovo nacin placanja pristojbi. Oni kao da ocekuju postru koja stize kocijom sa konjskom zapregom. Strava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Vi ne otkazujete punomoć odvjetniku , već opozivate i o tome sami obavještavate sud ,te tražite da sud sva pismena dostavlja Vama na adresu koju navedete .

Odvjetniku pošaljete jedan primjerak opoziva i zamolite da ne dostavlja sudu nikakve podneske .

Vi možete usmeno putem telefona razgovarati s odvjetnikom o cijeni pisanja tih podnesaka za koje ste Vi ocijenili da nisu bili potrebni.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija