Jump to content

Mogu li biti delozirana iz stana?


ana 79

Preporučene objave

U postupku sam razvoda od bivseg muza. On je napustio nas obiteljski dom i otisao s ljubavnicom, maloljetnu djecu sam dobila ja te ostala zivjeti s njima u stanu koji je kupljen na kredit a koji placa bivsi suprug. On zeli mene i djecu izbaciti na ulicu iz tog stana. Pokrenuo je postupak bracne stecevine. Vrlo je vjerojatno da ce mi sud dodjeliti da placam pola rate tog kredita kao i najamninu koju bi trebala placati njemu za polovicu stana. Kako sam nakon njegovog odlaska morala podmiriti troskove odvjetnika, razvoda, vratiti neke dugove te kupiti auto za potrebe mene i djece morala sam dici kredit na koji mi odlazi 2300 kn od 4000 kn koliko imam place. Posto necu moci placati bivsem suprugu svoj dio kredita kao ni najamninu koju ce sud vjerojatno odrediti bivsi suprug ce pokrenuti ovrhu na moju placu jer druge imovine nemam. Kako mi je vise od pola place pod kreditom i administrativnom zabranom sljedecih 15 godina ovrha nece moci biti provedena. Posto se nece moci nikako naplatiti da li moze traziti moje deloziranje iz stana sa maloljetnom djecom ili me stiti Obiteljski zakon o zastiti obiteljskog doma po kojem mogu ostati u stanu sa djecom do njihove punoljetnosti? Napominjem da mogu da bi odmah izasla iz tog prokletog stana ali sa 1700 kn place koja mi ostane nakon kredita i 1800 kn alimentacije jedva i ovako prezivljavamo. Hvala na odgovorima.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebaš odvjetnika. Ovo što si napisala je "nerazujmljivo".....

A, i da se razumijemo, angažiraj odvjetnika.

Probat cu pojednostavit pitanje......Dakle, da li me bivsi suprug moze izbaciti iz stana sa maloljetnom djecom ako mu ne placam pola kredita za taj isti stan? Sto se angaziranja odvjetnika tice, vjerujte da se borim da djeci svaki dan stavim jelo na stol pa si istog ne mogu priustiti, zato sam i postavila pitanje ovdje na besplatnom forumu......
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stan je bračna stečevina (kupljen u braku).suvlasništvo 1/2 i 1/2 bez obzira na čije ime glasi vlasnički list. ko te može izbaciti iz tvog vlasništva.

rate kredita koje su plaćene su takođe bračna stečevina.

mogu se djeliti samo rate za otplatu kredita od prestanka zajedničkog života.

ponovo pročitaj odluku suda.

 

čini mi se da po novom zakonu u stanu ostaju djeca i roditelj kom je sud dodjelio skrb.

drugi mora van.

 

u 1/2 stana žive djeca suvlasnika o kojim se treba brinuti. koji najam?

imaš pravo na besplatnu pravnu pomoć za alimentaciju (ako ti djeca budu dodjeljena na skrb) . obrati se u ured državne uprave.

 

dobro pročitaj odluku suda.

dali je u njoj navedeno isplata djelakredita ?

šta je sa autom kupljenim u braku ? i on bi trebao da se djeli ili isplati 1/2 vrijednosti.

i stvari u stanu su bračna stečevina (predpostavljam) bez obzira ko ih je kupio ako su kupljeni novcem zarađenim u braku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razvod je gotov a za bracnu stecevinu se tek sudimo, jos nije bilo ni prvo rociste. Za ocekivati je koliko sam uspjela shvatiti iz zakona da cu dobiti pola stana ali cu dobiti i obvezu placanja pola kredita koji sada placa on. Posto to necu moci placati a on me ne moze ovrsiti moze li me delozirati iz stana sa djecom? Auto sam kupila nakon razvoda jer moram voziti djecu kilometrima do skole i vrtica tako da on ne ide u bracnu stecevinu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pola preostalog iznosa kredita. utvrdi sa bankom koliki je taj iznos ili traži da to sud utvrdi.

šta je sa autom stečenim u braku (predpostavljam da ste ga imali)

koje dugove ste plaćali ? ako su dugovi nastali radi zadovoljavanja zajedničkih potreba u braku (skrb za djecu , kupovina namještaja, zajednički odmor itd.) i ti dugovi spadaju u bračnu stečevinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Auto je ostao njemu jer je na kredit koji je placao on. Ja znam da cu dobit pola preostalih rata kredita, to je nesporno i toga sam svjesna. Medjutim ja ih necu moci placati njemu jer novaca nemam. On ce pokrenuti ovrhu ali se nece moci naplatiti jer je vecina moje place vec pod administrativnom zabranom zbog drugog kredita a druge nikakve imovine nemam. S obzirom da se nece moci naplatiti da li me moze delozirati s djecom na ulicu? To je jedino pitanje koje me zanima.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi s osnova bračne stečevine ste vlasnik polovine svega stečenog u braku .On Vas ne može izbaciti ,Vi ste u zakonitom posjedu stana , ali može tražiti prodaju stana i razne druge makinacije .Pokušajte ishodovati besplatnu pravnu pomoć . Povežite se sa CZSS.

Suprug treba plaćati alimentaciju .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto bi on tebe išao ovršiti? Da izbaci vlastitu djecu na ulicu ?

 

Tebe će ovršiti banka. Ako nećeš plaćati polovicu kredita koju će ti vjerovatno odrediti sud da moraš plaćati...budući da ti nemaju od kuda uzeti novac, moguće da će raskinuti kredit i predložiti prodaju tvoje polovice nekretnine ( stana ) na javnoj dražbi.

No, da bi do toga došlo, može proći i par godina uz tvoje stalne žalbe i prigovore.

A i ne etažiranu polovicu stana u kojemu netko živi, nitko ne želi kupiti.

Samo, nemoj se opustiti i prepustiti. Jer iako ćeš i dalje živjeti u stanu, nakon nekoliko godina nad glavom će ti visjeti ovrhe ,kamate i sto čuda, gomila troškova i veliki izos duga prema banci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njemu se rata kredita za taj stan skida direktno sa place administrativnom zabranom inace bi vec odavno prestao placati taj kredit i pustio banku da uzme stan samo da mene izbaci na ulicu. Meni od moje place ostaje 1700 kn. Sud ce odrediti da ja njemu moram placati polovicu rate za stan sto je oko 2200 kn tako da ne vjerujem da ce banka pristati da prebaci pola rate na mene s mojim primanjima vec ce on morati nastaviti otplacivati a mene ce ganjati za tu polovicu. Ovrha se ne bojim jer mi nema sta uzeti a i kako sam procitala tu na forumu idu u zastaru nakon 10 godina od aktivacije. Ja iz stana ne mogu jer jedva prehranjujem djecu za koju on uopce i ne pita vec se provodi sa ljubavnicom. Samo me zanima jel me moze delozirati ako mu ne placam tu polovicu kredita?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Angažiraj odvjetnika. Kraj priče.

Stvarno ne vidim svrhu ovog vaseg odgovora koji vec drugi put ponavljate. Dosla sam na pravni forum postaviti pravno pitanje i zatraziti pomoc a vi mi vec dva puta savjetujete da angaziram odvjetnika iako sam vam odgovorila da si odvjetnika ne mogu priustiti jer sa svojim primanjima jedva prehranjujem djecu. Ja ne mislim svojoj djeci otkidati od usta i placati odvjetnika na sudjenju za bracnu stecevinu jer i s odvjetnikom i bez njega dobit cu polovicu dugova iz tog braka jer je takav zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija