Jump to content

Ovrha na autu


frankie_zg1

Preporučene objave

Pozdrav, u 9. mjesecu prosle godine kupio sam auto od poznanika. Ovjerili smo ugovor kod biljeznika te ga ja nisam odmah prenio u policiji. ( vozio sam do isteka registracije jer zivim u ZG a prijavljen sam drugdje ).

Danas sam platio porez na kupoprodaju, auto osiguranje, sve do tehnickog. Tamo su mi rekli da auto ima zabranu otudjenja, odnosno ovrhu. Nazvao sam bivsu vlasnicu te mi je ona rekla da je od 15.1.2015 pod blokadom. I sad, znam da sam ja napravio gresku sto nisam odmah prebacio vozilo na sebe dok je bilo "cisto", te me naravno zanima sto ciniti dalje ? Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najpametnije je sjesti sa bivšom vlasnicom i porazgovarati o stanju duga te da li ga namjerava i može otplatiti u cjelosti odmah. I velika je vjerovatnost da je ona znala za tu ovrhu jer ovrhovoditelj se najprije pokušava naplatiti iz novčanih sredstava, a onda tek iz pokretnina tako da to mislim nema veze sa blokadom računa od 15.1. več od prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ne možete ništa, u pogledu skidanja blokade (osim da platite dug). A s druge strane, imali ste sasvim dovoljno vremena da ga prenesete na sebe, pa je upitno pozivanje na pravne nedostatke.

 

Znaci kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog biljeznika 4,5 mjeseci prije ovrhe ne znaci ništa ? Zar nije ugovor dokaz vlasnistva ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnica može ulagati ne znam kakve žalbe ali se neće uvažiti dok ne plati predmetno dugovanje zabilježba s automobila se neće skinuti. Kako Vam je rekao G-man imali ste dovoljno vremena od sklapanja ugovora te ste mogli prenesti vlasništvo automobila na sebe. Savjete ste dobili a Vi ućinite kako mislite da je najbolje i kako želite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija