Jump to content

hrt ovrha


barby99

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć !

 

3.02.2015. mi je došao Ovršni prijedlog od hrt iz 2012 godine za mjesece iz 2011.

Budući da sam zadnjih godina platio nekoliko ovrha od hrt...a i plaćano je nešto redovno ..neznam više ni da li su ovo zaista neplaćeni mjeseci ...a neznam ni kako provjeriti jer sam se prije dosta vremena s njima inatio da mi pošalju karticu dugovanja koju na kraju nisam nikad dobio...prema datumu na ovrsi vidim da nije zastara ...ali ako je dug trebala bi ići ovrha bar za pola godine ako ne i za cijelu a ne ovako svako malo za 3 mj po 1000-2000 kn ???

 

ali pitanje je : zašto mi sad šalju to zašto nisu poslali 2012?? kako se žaliti na to ??

kakve su to sad fore..??? molim pomozite mi hitno savjetom kako izbjeći naplatu ovog duga ?' Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara HRT pretplate je 1 godina od dospječa plaćanja računa. Ako je ovrha pokrenuta u roku godine dana od dospječa računa nema zastare. Uz Ovršni prijedlog mora biti stanje duga za koji je pokrenuta ovrha te tamo možete vidjeti dospječa računa te da li su isti bili u zastari prilikom pokretanja ovrhe.

Ukoliko se ne radi o zastari ne možete izbjeći nikako plaćanje duga, a ako je nastupila zastara uložite prigovor u roku 8 dana od primitka rješenja i napišite "prigovaram u cjelosti".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sve znam... ali mi nikako nije jasno kako mogu dobit u 2015 godini ovrhu navodno napravljenu u 2012 za dug iz 2011. gdje su bili do sad s tom dostavom ?? meni se to čini kao da smišljeno rade ..smislili su novi način kako naplatit dug koji je pao u zastaru pa nakon 4 godine pošalju ovrhu ...kao da je iz 2012. i tako izgleda sve po zakonu ... :(((

ZAR SE NE MOGU ŽALIT ŠTO SU TO TEK SAD DOSTAVILI ??

 

Ažurirano

 

Zar ne postoji neka zastara na zakašnjelu dostavu ili nešto slično ??

MOLIM HITNO POMAGAJTE :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Da ti bude jasnije,ja sam dobila ovršni prijedlog za 2006 godinu (zaprimljen u JB uredu 1.02.2007) tek nakon 5 godina i 5 mjeseci (4.07.2012.) I nikom ništa,žalila sam se ali uredno su zaračunate kamate za cijeli period + odvjetnički troškovi (cca 1ooo kn).HRT nije htio samnom razgovarati kad sam osobno otišla u pravnu službu po primitku istog nego me uputio na odvjetnički ured. Čak mi nisu u službi za korisnike htjeli dati pismeno očitovanje o mom pretplatničkom statusu uz obrazloženje da to ne izdaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija