Jump to content

tuziti bolnicu ili doktore i osoblje koji lazu


mihas

Preporučene objave

Kcer mi ja sa 10 godina na lijevom oku kod gledanja primjetila crnu tocku.obavile smo sve pretrage koje je specijalist trazio i prica zavrsava da nas oni salju kuci sa dijagnozom mana na oku s kojo se dijete naucilo zivjeti te da nema operacije koja bi to promjenila te da netreba naocale.takoder su rekli da isto treba pratiti u pubertetu.prije 6 mjeseci djete se ponovno pocelo zaliti na oko,slab vid i glavobolju te smo ponovno bili kod specijalista koji potvrduje pricu od prije 3 godine....mana na oku i kontrola za godinu dana.posto se dijete i dalje zalilo zatrazili smo trece misljenje na privatnoj poliklinici koja daje novu sokantnu dijagnozu po kojoj je djetetu pukla zuta pjega i oko joj se ljusti sa unutarnje strane.potrebna je hitna opetacija u inozemstvu.zuta pjega je pukla kad je djete bilo malo.bolnicu koja je radila prvi pregled i ustanovila manu na oku zatrazili smo medicinsku dokumentaciju, i tada krecu drame.oni tvrde da smo mi kod njih bili samo dva puta i da nismo do kraja napravili nalaze.zaprima nas medicinska sestra i ispisuje nam samo dva nalaza uz gore navedenu tvrdnju.na nalazima koje nam daju su datumi koji ne odgovaraju zadnjem datumu izdane uputnice od strane ljecnika opce prakse.oni uporno tvrde da druge dokumentacije nama.od hzzo sam zatrazila potvrdu o podmirenju potrazivanja od strane bolnice na datum posljednje izdane uputnice od ljecnika opce prakse.to je placena pretrage i nalaz za koje bolnica tvrdi da ih nije bilo.umjesto da trosim vrijeme na trazenje specijalista koji ce opetaciju moci obaviti bez tezih posljedica i da se djetetu uspije sacuvati ovih 20% vida ja se moram boriti sa zlim ljudima koji ne samo da nisu obavili svoj posao (da je djete bilo strucno pregledano bilo bi na vrijeme operirano i imalo bi normalan zivot) vec nas sad prave ludima.polako vec pucam po savovima jer situacija je sve samo ne normalna.znam da je prekrseno brdo zakona ali pitanje glasi kome prvome da se obratim i da li po vasem misljenju slucaj ima elemenata da prode na sudu.unaprijed zahvaljujem na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je vrlo složena situacija. Vidim da razmišljate o tužbama protiv doktora i bolnice, koji su prvi/e pregled/e očito ili napravili loše, "ofrlje" ili jednostavno nisu dovoljno stručni. Vezano uz navedeno, savjetujem vam ipak mali oprez.

 

Eventualni sudski postupak, bio bi dugotrajan, jer svaki sličan predmet, u kojem se mora napraviti medicinsko vještačenje je u pravilu višegodišnji, a ishod vam nažalost nitko ovdje ne može anticipirati. Iz jednostavnog razloga - nismo liječnici specijalisti, a i da jesmo, nemamo uvid u medicinsku dokumentaciju.

 

Imajte na umu i dodatnu činjenicu, da je sve ovo trajalo godinama (iz vašeg posta proizlazi najmanje tri), a određena medicinska stanja nažalost se, u onim ranim fazama ili uopće ne mogu otkriti ili vrlo, vrlo teško. O komplikacijama kroz vrijeme da ne govorim. Ovo ne pišem zato jer bi branio liječnike koji su vam pregledali dijete, već dajem potpuno objektivan, vanjski pogled na predmet (kojeg vi nažalost ne možete imati, što je razumljivo).

 

Plus na sve to - tvrdite da čak i nema odgovarajuće dokumentacije, a kako onda da vještak pravi nalaz i mišljenje? Na temelju laičkih tvrdnji? Nemoguće. Vi kao eventualni tužitelji biste bili dužni dokazati navode iz tužbenog zahtjeva, a ova vas činjenica već u startu debelo baca unatrag.

 

Smatram da bi daleko bolje, i za malenu i za vas, bilo da pažnju i koncentraciju uložite u izlječenje odnosno ako potpuno izlječenje nije sasvim moguće, da napravite sve što se može napraviti. Vezano uz to, savjetujem vam da zatražite razgovor sa Upravom bolnice, i u smirenom i ljudskom razgovoru objasnite što vam je potrebno, jer vrijeme je ključna komponenta trenutno. Dakle, zatražite od njih da vam stave na raspolaganje sve što imaju od dokumentacije, ako oni tvrde suprotno, naglasite ova saznanja koja imate od HZZO-a i neka onda objasne u čemu je problem.

 

Ako objašnjenje neće biti razumno, tada slobodno možete naglasiti da ćete sa pričom izaći u medije i prema Ministarstvu, jer je to očito jedini način. Smatram da nijedan razuman čovjek neće moći da ignorira vašu molbu ili da vam uskraćuje nešto što je sasvim ljudsko. Niti bi to imalo smisla. Sestra nema što vama davati dokumentaciju, to je posao liječnika.

 

Glede tužbe, bio bih vrlo, vrlo oprezan zbog gore iznesenih razloga. Molim vas da ne vjerujete u priče nekih odvjetnika, koje će vam pokušati "prodati" s obećanjem "brda i dolina", jer vas uvjeravam da bez nalaza i mišljenja vještaka, NIJEDAN odvjetnik ni sudac ne može decidirano reći - oštećeni ste ili niste. Razumijem stanje u kojem se nalazite, i bijes i ogorčenje, i posebice osjećaj nemoći da pomognete malenoj, sve je to razumljivo i ljudski, ali u takvom stanju ne smijete donositi odluke, koje bi vam potencijalno dugoročno nanijele veliku štetu. Prvo se pobrinite za malenu da se napravi sve što je potrebno, a nakon toga vidjet ćete kako ćete se osjećati.

 

Ako svakako želite na sud, bilo bi dobro da angažirate nekog tko ima iskustva u ovakvim predmetima, i pripremite se na dugotrajan proces sa neizvjesnim ishodom.

 

Nadam se da će razum pobijediti, da ćete dobiti što trebate i da će operacija proći s uspjehom te da će malena biti u redu. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija