Jump to content

ovrha na plaću bez obavijesti


idiot1

Preporučene objave

Pozdrav.

Nedavno sam pisao o ovoj ovrsi a sada je dobila i nastavak. Inače radi se o ovrsi za plaćanje sudskih troškova iz 2009.g. u iznosu od 6250,00 kn. U rujnu 2011.g. dobio sam rješenje da će mi skidati sa plaće 6250,00 kn na 4 rate te sam uložio žalbu jer sam uplatio 250 kn i da se smanji iznos za tu svotu.

Sud mi je poslao odgovor na moju žalbu:

 

- Sud je rješenjem o ovrsi br Ovr-70/11 od 29.08.2011 odredioovrhu na plaći ovršenika temeljem ovršne isprave-presude Općinskog suda od 29.01.2009. g, radi naplate novčane tražbine ovrhovitelja u iznosu 6250,00kn

-To rješenje pobija ovršenik žalbom od 13.09.2011 iz razloga predviđenog u čl.46 st.1. točka 9. ovršnog zakona, navodeći da je 17.02.2010g. uplatio iznos od 250,00 kn na ime predmetnog dugovanja. U prilogu dostavlja nalog za plaćanje iz kojega je vidljiva uplata a kao svrha plaćanja navedeni su sudski troškovi.

Stoga je osnovan žalbeni navod ovršenika iz čl.46. st.1. toč.9. OZ

Kako je ovrhovoditelj priznao postojanje tog razloga za žalbu, a osnovanost žalbe u tom dijelu proizlazi iz dostavljenog naloga za plaćanje, ovaj sud je temeljem čl.48. st.2. OZ-a djelomično prihvatio žalbu, ukinuto rješenje o ovrsi u dijelu 250,00 kn i obustavio ovrhu.

 

Nakon ovoga rješenja nisam dobio nikakvo novo rješenje a sjeli su mi na plaću u iznosu od 11 600,00 kuna i već drugi mjesec skidaju po 1000,00 kn. Zanima me može li se napraviti ovrha na placu bez mog znanja, odnosno bez novog rješenja o ovrsi, jer ovako nemam nikakvih uvida u ovrhu niti njenu visinu niti na kiliko je rata. Također zanima me ako je zalba trajala više od 4 godine zašto moram platiti troškove kamate za te godine, što da je trajala 9 godina koliko bih tek tada platio. Imam li kakvo pravo na žalbu ili nešto slično ili jednostavno su me zajebali pa sad šuti i plati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
Nažalost ne možete više ništa učiniti. Ovrhovoditelj ima ovršnu ispravu (pravomoćnu presudu) i na temelju nje je tražio ovrhu.

 

Nazvao sam općinski sud koji kaže da se moja žalba nalazi na županijskom sudu i još nije rješena ali oni su poslali poslodavcu nalog za ovrhu. Također kažu da budem sretan jer mi kamata ne ide dok traje žalba a u slučaju povoljnog rješenja za mene vratiti će mi novce. I dalje mi nije jasno kako me nisu dužni obavjestiti koliko i kako će biti izvršena ovrha, poslodavac je dobio rješenje a ja ne, zar je to sudska praksa da mi bez obavijesti mogu izvršiti ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija