Jump to content

ovrha po tekućem računu


manca

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim za odgovor. Od 2007. god. imam dugovanje po tekućem računu. Nakon što je poduzeće u kojem sam radila "propalo", otišla sam na burzu i tamo sam već duže vrijeme. Pošto se nalazim u pedesetim godinama, nemoguće mi je pronači posao. Banka nije uspjela naplatiti dugovanje ni putem Suda, račun je blokiran, zaštićeni račun sam prestala koristiti onog časa kada je dijete izgubilo pravo na dječji doplatak. Pokretnine ni nekretnine u svom vlasništvu nemam. Prije par dana zvali su me ljudi iz agencije za naplatu dugovanja i objasnili mi da su preuzeli moj dug od banke, pošto se banka nije nikako uspjela naplatiti . Ponudili su mi dogovor o eventualnom podmirenju dugovanja.Mene sada zanima kako te agencije funkcioniraju i koja su njihova prava i mogućnosti naplate? Ja bih itekako rado podmirila dugovanje da sam bila u mogućnosti. Naime jedino suprug radi na određeno vrijeme, imamo dvije kćeri studentice i primanja su nam oko 3.000,00 kn. Da li postoji mogučnost zastare ili otpisa dugovanja? Hvala na odgovoru i lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spominješ sud pa pretpostavljam da je banka pokrenula tužbu, ima pravomoćnu presudu i ovrhom se pokušala naplatiti? Ako je tako onda je zastara naplate 10 godina od pravomoćnosti rješenja, ali svaka promjena sredstva ovrhe taj rok produžuje. Agenciji ništa nemoj plaćati jer na taj način automatski priznaješ dug. Ako te budu zvali traži ih neka ti pošalju ugovor o otkupu duga i račun iz kojega je vidljivo su platili taj otkup dugovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam najljepša na odgovoru i savjetu.Želim još samo napomenuti da sam ostala zapanjena načinom na koji je službenik te agencije došao do moga broja. On je, zamislite, kontaktirao moju susjedu na slijedećem kućnom broju i njoj ostavio poruku sa svojim imenom i brojem telefona na koji sam se i javila. Na koji nečin je došao do broja mobitela moje susjede, koja je klijent druge banke, ostat će mi tajna. Zaprepaštene sam i šokirana do koje granice seže bezobrazluk. Molim Vas još za savjet što poduzeti i takvim situacijama!? Hvala. Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija