Jump to content

Pretjecanje trakom za prestrojavanje


Stariii3

Preporučene objave

Danas sam dobio kaznu 3000 kuna te oduzimanje vozacke na dva mjeseca zbog pretjecanja pred pjesackim prijelazom. Situacija je takva da se cesta na kojoj sam pretjecao(cesta je na ulazu u grad, ravnica) sastoji od 3 traka, jedan trak u jednom smjeru, jedan u drugom te treci trak u sredini koji sluzi za prestrojavanje(ukoliko skrecete lijevo ili desno, taj treci trak se pruza kroz cijelu tu glavnu ulicu jer je puno malih ulicica).

Jesam li ja napravio prekrsaj pretjecanja na pjesackom prijelazu, jer kada sam pretjecao bio sam u tom srednjem traku koji je vodio za ulicu lijevo i samim time sam morao prec pjesacki jer se on nalazi prije raskrizja, jedino sto ja nisam skrenuo ulijevo(kako sam se prestrojio) nego sam se nazad ubacio u promet, tj. desni trak. Mogu li se s time izvuc na sudu ili bi ipak trebao ici na ono da priznam, ali mi je to prvi prekrsaj, a maloljetan sam i idem u skolu pa ce mi bit problem kazna?

Bio sam na motoru A1 kategorije.

Krizanje je bilo T oblika, cak nije ni bilo krizanje za ulaz u ulicu nego u dvoriste pekare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prigovoru napiši da si u stvari išao tamo nekuda lijevo i da uopće nisi ni preticao nego se propisno prestrojio, a da si se u međuvremenu nečega sjetio i izvršio prestrojavanje u desnu traku. Ako je na mjestu gdje si se prestrojio u desno bila isprekidana linija onda nema nikakvih prekršaja. Napiši u prigovoru da je toga dana bilo na radiju da policija ima nekakvu akciju i da kažnjavaju preticanja i još napiši da bi ti bilo jako drago ako je dotični policajac dobio pohvalu svoga šefa jer je imao kaznu po temi te njihove nekakve akcije. Još napiši da si redovan đak i da nemaš nikakvih prihoda. U prigovoru priloži potvrdu iz škole da se školuješ. Ako te sud i kazni to će biti samo sudski ukor.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se ipak utvrdi da sam prekrsio zakon i napravio prekrsaj, postoje li sanse da mi se kazna smanji jer sam maloljetnik, skolarac, prvi mi je put, nemam vlastitih prihoda?

U 8. mjesecu cu navrsit 18. godina, ako ne dodem do tad na prekrsajni sud, mogu li se i dalje pravdat na ovo "maloljetnik" jer sam u trenutku prekrsaja i predavanja prigovora bio maloljetnik?

Ukratko, zanima me postoje li ikakve sanse da se kazna smanji ukoliko se prekrsaj ipak utvrdi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija