Jump to content

Ovrha isplaćenana i završena u Fini, banka traži novu ovrhu za nastale troškove


led

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Imam nekoliko pitanja pa Vas molim za pomoć.

 

Naime, upravo sam isplatila cijeli iznos ovrhe koju je pokrenula Zagrebačka banka za kredit koji sam podigla kod njih, te sam u Fini zatvorila zaštićeni račun i dobila potvrdu da se zaštićeni račun zatvara zbog isplate traženog iznosa.

 

Javila sam se Zagrebačkoj banci, no službenica me obavijestila da postoji još jedno dugovanje na iznos od 9 000,00 kuna za zatezne kamate.

 

Kredit je raskinut 17.10.2011., prvi iznos je uzet sa računa 07.03.2012., dok je zadnja rata uzeta sa računa 10.04.2015.

 

Potraživanje na dan 17.10.2011. bilo je 5 870,00 eura.

Dana 18.11.2011. uzet je iznos od 1 035,00 eura sa stambene štednje i tako se iznos dugovanja smanjio na 4 835,00 eura odnosno cca. 35 000,00 kuna.

 

Na dan 10.04.2015., putem Fine, isplaćeno je nešto više od 37 800,00 kuna (ukupno potraživanje prema Fininom nalogu).

 

Na pitanje službenici hoću li nakon plaćanja tog navodnog duga od

9000,00 kuna imati nove kamate, dobivam odgovor "naravno, a iznos će ovisiti o brzini otplate", tako da to može ići u nedogled.

 

Zanima me, mogu li se pozvati na zastaru, s obzirom da je iznos po kojem je računata kamata bio predmet ovrhe i u cjelosti je otplaćen, a prošlo je više od 3 godine od raskida ugovora (kamate zastarjevaju nakon 3 godine).

 

Hoću li ako tražim banku sve papire i izračun kako su došli do iznosa od

9000,00 kuna priznati dug i tako prekinuti zastaru?

 

Kako se mogu zaštiti? Znam da mogu uložiti prigovor na primljeno rješenje o ovrsi, ali u slučaju ovrhe zbog kredita nisam primila nikakvo rješenje, samo sam jednog dana saznala da nemam ni lipe na računu. Mogu li unaprijed poslati dopis Fini, banci, sudu, bilo kome? Kad jednom dođe rješenje do Fine bit će kasno za prigovore.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam u banci, ali mi je službenica rekla da dug nije podmiren jer prema njihovom obračunu postoji još to navodno dugovanje od 9000,00 kuna.

 

Ne znam što smijem, a što ne, jer ne želim priznati taj dug. Smatram da sam dug otplatila jer su mi ovršili račun, cijelokupni iznos je isplaćen u skladu sa ovršnim zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija