Jump to content

Potraživanja od HZZO-a nakon prometne nezgode


ESTERA_CH

Preporučene objave

Sudjelovao sam u prometnoj nesreći kao biciklist. Završio sam u bolnici na šivanju glave. U zapisniku i kasnije u rješenju prekršajnog suda piše da je vozača automobila kriv jer je vozio brzinom 20 km/h većom od dopuštene,a ja sam 3.godine nakon događaja dobio dopis od HZZO-a d platim trošak lječenja od 160 kn za tog vozača. U čemu je kvaka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li i vi bili prekršajno procesuirani za što?

 

Ja sam dobio poziv na prekršajni sud gdje sam porekao krivnju i dobio sam kaznu i opomenu za prekršaj čl.45 st.4 u vezi sl čl. 293 Zakona o sigurnosti prometa i platio sam dio troškova postupka gdje sam kao umirovljenik osobođen dijela troškova. A na dopisu od HZZO-a u prilogu je stajala presuda u ime RH koju ja u životu nisam vidio gdje su sudionici nesreće znači vozač vozila i supruga izjavili da sam ja kriv i da su zadobili ozljede, a vještak je zaključio da nisam sišao sa bicikla iako na zapsiniku piše da su vozili 60km/h a t dopušteno je 40 kn/h dakle i on je snosio dio krivnje. Uglavnom poanta je u tome da oni mene sad mogu nakon 4 godine što se to desilo tužiti za odštetu, a nisam nikakav poziv još od nijednog suda dobio, a račun od HZZO je iz 11/2011. Nije li po tome nastupila zastara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija