Jump to content

Istek ugovora na odredjeno vrijeme nak0n 6 mj. i pravo na godisnji odmor ?


elistone

Preporučene objave

01.06.2015 prestaje mi vaziti ugovor na neodredjeno vrijeme,ugovor zadnji je bio sklopljen na 6 mjeseci, s obzirom da mi je receno da mi ga nece produziti imam li pravo zatraziti godisnji odmor u tom periodu ? ( to je 4 ugovor po redu u zadnjih godinu i 4 mjeseca). I jos me zanima da li jeposlodavac duzan dati bilo kakvo objasnjenje o otkazu i navesti razlog ne produzivanja ugovora,te da li imam pravo na novcanu naknadu s burze u tom slucaju ?hvala,pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Elistone,

Vi imate pravo na cjeli prošlogodišnji GO i proporcionalni dio ovogodišnjeg. UkolikoVam nećete koristiti GO,a izgledno je da nečete biti u mogućnosti , Poslodavac Vam je dužan isplatiti naknadu za neiskorištene GO.

Što se pak „objašnjenja otkaza“ tiće?! OTKAZA NEĆE BITI, pa neće biti ni objašnjenja. Vama će Ugovor o radu PRESTATI ( a što nije otkaz) sa protekom Vremena na koji je sačinjen. Poslodsavac Vam ne mora objašnjavati zašto Vam neće produžiti ugovor. Vi ste za činjenicu da će Ugovor prestati na dan 01.06.2015, znali kad ste ga potpisivali i nema daljnjih dubioza oko toga.

S obzirom da nije bilo otkaza, onda nema ni naknade sa zavoda za zapošljavanje,na žalost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa svime što je Hurus napisao osim sa sljedećim, naime s obzirom da si radila na ugovor na određeno, ti IMAŠ PRAVO na nakandu sa burze. Bitno je da si radila najmanje 9 mjeseci u posljednje 2 godine. (znam iz vlastitog iskustva).

 

Duljina naknade ovisi o duljini rada, do 2 godine rada je cca 3 mjeseca. Visina ovisi o plaći.

Npr ako je plaća bruto 10,000kn od toga se oduzme 20% za mirovinsko = 8000kn i od toga je 70% naknada za prva 3 mjeseca, a ostalih mjeseci je 30%... s time da je najviši mogući iznos za dobivanje naknade cca 3800.

 

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=10130

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija