Jump to content

ovrha-žalba nakon isteka roka


tyrion

Preporučene objave

Imao sam dug veci od 5.000 kn koji je cekao red naplate u fini. Nakon 6 godina ponovno je pokrenut postupak ovrhe, i sada je uvećan za kamatu, te iznosi oko 15.000. Imam li pravo na žalbu jer:nisam bio obaviješten o novoj ovrsi, ovrha nije pravomoćna a naplaćuje se i kamate za koje je uvećan iznos su u trenutku pokretanja ovrhe bile u zastari (bar dio njih). Mogu li se pozvati na ove argumente u źalbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam li pravo na žalbu jer:nisam bio obaviješten o novoj ovrsi, ovrha nije pravomoćna a naplaćuje se i kamate

 

rješenje o ovrsi postaje pravomoćno kad istekne rok za žalbu a ovršenik se nije žalio na rješenje o ovrsi.

kome bi sad uputio žalbu???? rješenje o ovrsi čeka red naplate.

predmostavljam da nije nastupiloa zastara. zastara po pravooćnom rješenju je 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li se žalili na ovo novo rješenje o ovrsi?

 

Rjesenje o ovrsi (novoj) nisam primio, u fini je vode pod šifrom kao da nije pravomoćna, njihov primjerak nema potvrdu pravomočnosti i ovršnosti (kopirali su mi ga). Racun je u blokadi. Pročitao sam da postoji mogućnost žalbe nakon isteka roka, ako niste raspolagali činjenicama u vrijeme žalbenog roka. A nisam ni znao da je ponovna ovrha pokrenuta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mene zbunjuje je li zaista doneseno novo rješenje o ovrsi, ili se zapravo radi o tome da se počelo naplaćivati staro rješenje o ovrsi, koje je čekalo u redoslijedu naplate dok se nije naplatilo neko prethodno dugovanje. možete li to razjasniti? imaju li rješenja o ovrsi isti broj? (jer ne znam zašto bi si ovrhovoditelj pravio nove troškove za tražbinu za koju već ima pravomoćno rješenje o ovrsi)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o slučaju kad ste vi primili rješenje o ovrsi, niste se žalili na vrijeme, već nakon proteka roka, ali samo do dovršetka ovršnog postupka. ovdje je ovršni postupak završen i pravomoćno rješenje je poslano na naplatu u FINU. Osim toga, podnošenje žalbe ionako ne zadržava izvršenje rješenja. vi biste sad ustvari trebali tražiti broj spisa suda kod kojega se vodi postupak, i ako postupak nije dovršen, na taj broj spisa podnijeti žalbu.

(neki od razloga su: ovrhovoditelj nije ovlašten tražiti ovrhu na temelju ovršne isprave, ili je tražbina prestala, ili je ispunjenje tražbine onemogućeno iz nekog razloga, ili je nastupila zastara tražbine - ja ne vidim da kod vas postoji bilo koji od tih slučajeva).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija