Jump to content

Legaliziranje tavanskog prostora i etažiranje kuće


Geolob

Preporučene objave

Poštovani.

Tri smo vlasnika samostojeće kuće koja se sastoji od prizemlja, kata i tavanskog prostora. Kat i potkrovlje su povezani stepenicama. U nacrtu je u potkrovlju ucrtana jedna soba, i kupaonica te hodnik iz kojeg se stepenicama spušta u prostor kata. Sve tri etaže su iste kvadrature. Sada je taj prostor potkrovlja uređen bez ikakvih pregradnih zidova. Kuću bi htio etažirati tako da se kat i potkrovlje odvoje kao posebne stambene jedinice. To je jedino moguće izvesti dodavanjem manjih vanjskih stepenica koje bi vodile direktno u potkrovlje. Prema nekim informacijama trebao bi prvo legalizirati stan u potkrovlju a zatim zatražiti etažiranje. Dali je to točno i dali trebam tražiti građevnu dozvolu za vanjske stepenice?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, kako bi vam za stepenice bio potreban glavni projekt, a isto tako i za postupak etažiranja (etažni elaborat) koji izrađuje ovlašteni arhitekt, svakako se obratite najbližem ovlaštenom arhitektonskom uredu. Kada se napravi uvid u postojeću dokumentaciju, tamo bi vam trebali dati i odgovor da li je potrebno legalizirati prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija