Jump to content

Krivo napisan nalog za pretres! Pomoc!


prophet_47

Preporučene objave

Poštovani

 

Prica ukratko : brata je drukala bivsa cura da uzgaja i mene da imam veze s tim. Priveli nas. Brat je sve priznao i dobrovoljno predao. Ja nisam htio nista i htio sam nalog. Nakon 7 sati cekanja dobili su nalog i pretresli su mi kucu i nasli cca 25g marihuane koja je bila za mene ali nazalost zavakumirana u vise paketica. Sve u svemu danas sam citao nalog detaljno s kojim su mi usli i shvatio sam da je nalog krivo napisan tj neosnovan. Temelj naloga za mene je to da sam ja dobrovoljno predao stabljike i sadnice i time su kao dobili nalog za moju kucu,a ja nisam predao nikakve ni sadnice ni nista drugo. A zapravo je trebalo pisati umjesto mog imena ime mog brata jer je on imao sadnice i on je to dobrovoljno predao. Sada cijeli taj nalog nema smisla i mislim da je neotemeljen tj neosnovan. Kakva su vasa misljenja o tome? Da li su oni meni sad povrijedili moja prava jer su usli s nevazecim nalogom u moju kucu?

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li to ista kuća, u kojoj živite vi i brat zajedno?

 

Neovisno o tome, mislim da će to biti dobar argument za isticati u odgovoru na optužnicu i kasnije u tijeku kaznenog postupka, s ciljem da se dokazi prikupljeni na taj način izdvoje iz spisa kao nezakoniti (tada, vjerujem, državno odvjetništvo nema dokaza protiv vas). Hoće li sud to uvažiti ili ne, teško je reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nalog je znaci za mene,pretres kuce i okucnice bla bla i to sve klasicno sto pise na prvoj strani. I sad vazni dio : Zahtjev je osnova. Naime iz zahtjeva opcinskog drzavnog odvjetnistva te dokumentacije koja je prilozena uz zahtjev proizlazi osnovana sumnja vezano za navedeno kazneno djelo. Naime tijekom kriminalistickog istrzaivanja osumnjiceni moje ime ( makar bi ovdje trebalo bit bratovo jer je on sve za sebe priznao u postaji i zapravo su zbog njega dobili nalog) najprije je po pronalazenju vise komada sadnica indijske konoplje izrazio spremnost da istu dragovoljno preda,ujedno priznajuci u potpunosti pocinjenje predmetnog kaznenog djela, da bi zatim porekao bilo kakvu povezanost uz odbijanje dragovoljne predaje pronađenih sadnica. Imaju u vidu da postoji vjerojatnost da bi se pretragom doma i drugih prosotija mogli pronaci predmeti ili tragovi vazni za kazneni postupka odluceno je kao u izreci.

 

Znaci oni su dobili nalog zbog njega za mene,ali prilikom pisanja naloga umjeto njegovog imena naveli su moje kao osnovu temelja,tako da ispada da sam ja sam sebi osnova za nalog sto nema smisla jer ja nisam predao nikakve sadnice ni biljke.

 

Plus dodao bih da imam papir s njihovim potpisima i popisom toga sta su meni oduzeli a na popisu samo stoji tih par paketica marihuane sveukupno cca 25grama

 

brat je prijavljen na ovu adresu ali ne zivi ovdje, zivi u drugoj kuci na drugoj adresi gdje su mu nasli sadnice i biljke te ga tamo i priveli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači osnovana sumnja ('probable cause') postoji, ali je prilikom njenog opisa sudac naveo pogrešno ime.

 

U SAD bi te dokaze priznali - nolo.com kaže:

Da li je zbog greške suca prekršen Fourth Amendment koji štiti ljude od nerazumnih pretresa ('protects people from unreasonable searches')?

Nije, jer je njegova svrha zauzdati policiju a ne sudstvo. A policija je poduzela sve mjere da bude ispoštovan Četvrti amandman.

 

Primjer: Policajac Ebrate zaustavlja motoristu zbog prometnog prekršaja. Računalna provjera vozačke dozvole otkriva tjeralicu za vozačem. Policajac Ebrate stavlja vozača u pritvor, pretražuje auto, i pronalazi drogu. Kasnije se ispostavlja da je računalni zapis bio pogrešan, tj. da nema tjeralice. Ali, policajac je postupio u dobroj vjeri, uhićenje i pretraga su bili ispravni i dokaze je dopušteno koristiti protiv vozača, iako je zapis bio pogrešan.

 

 

Za Hrvatsku nisam našao primjer greške...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Proroče", svakako vam sugeriram angažman odvjetnika kazenjaka, jer postoji vjerojatnost da je napravljena greška u proceduri. Obavezno se konzultirajte s njim prije davanja obrane.

 

Puno vam hvala na vašim odgovorima, definitivno cu se posavjetovati. Sad jos jedno pitanje, da li da cekam da mi se odvjetnik dodjeli tj. poziv za sud ili da odem privatno na "savjetovanje"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prophet, glede davanja informacija oko odvjetnika - pročitajte pravila podforuma Tražim odvjetnika. Javno reklamiranje bilo kakve vrste je zabranjeno i biti će brisano bez obrazloženja. Informacije glede odvjetnika se prosljeđuju isključivo putem PP-a.

 

@ Poweref

 

Post vam je brisan, jer nema veze s vezom, već predstavlja vaše utopističko viđenje modernog društva i negiranje apsolutno svih institucija i svačijeg autoriteta. Što je zanimljivo, jer alternativa je anarhija, glede koje vi izražavate vjerovanje da se neće desiti. Drugim riječima, vi bi uređeno društvo bez ikakva mehanizma koji bi reagirao u slučaju kršenja općeprihvaćenih postulata prirodnog prava. Utopija.

 

I samo da naglasim - neću polemizirati s vama dalje, svaka daljnja komunikacija u ranijem obliku s vaše strane, rezultirati će brisanjem iste, a ujedno ćete se malo i odmoriti od nas. Imam doista puno strpljenja, pogotovo kada vidim da korisnik želi pomoći drugima, ali kada korisnik nastoji postati svrha samom sebi - tu dolazite i do mojih granica strpljenja. Nadam se da ćete shvatiti što želim reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija