Jump to content

Remećenje JRM-a


DomyX

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

 

probat cu skratiti sto više mogu.

Sinoc smo prije izlaska otisli u konzum na črnomerec po cugu i otisli sjest u parkic dok to popijemo(nota bene;pošto sam ja bio vozač tu večer nisam pio alkohol).

Tada se pojavljuju dva čovjeka i uz "Dobra večer momci" vade značke i predstavljaju se.

I sad sve 5,dajemo osobne,ljubazni su i u trenutku kada su saznali da imam prekršaj za posjedovanje marihuane,odmah me detaljno pretražaju dvaput zaredom i cijelo vrijeme mi govore da mi je bolje da im dam sve sto imam kod sebe(naravno da nisam imao nista).

I sad kao oni iznervirani mi govore,ovim riječima :"E sad pošto nemaš ništa kod sebe cemo ti napisati kaznu za remećenje JRM-a".

U obavijesti o počinjenom prekršaju piše da sam remetio glasnom galamom noćni mir građana bla bla,što se nije dogodilo.

Rekli su mi da ce kazna biti ispod 200 kuna,al kakvo je to postupanje?

Mogu li išta postići žalbom i odlaskom na sud ili je to borba sa vjetrenjačom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša ekipa će biti tretirana kao pristrani svjedoci.

 

Ali moram naglasiti jednu nelogičnost - naime, vas je bilo 5-ero, još ste k tome (ne vi) malo cugali, a na kraju jedini tko je završio s prijavom ste vi? I to za galamu. Nelogično, ali nažalost ne dokazuje da su plavi dečki zeznuli.

 

Razmislite, možete predlagati da se vaša ekipa ispita kao svjedoci, možete tražiti i suočenje sa policijskim službenicima, ali prema opisanome - ne stojite dobro. Osim ako se policajci ne odazovu suočenju, a svjedoci potvrde vašu priču.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je nelogično,i tu prijavu nisu uopce spominjali dok nisu saznali da imam ranije prekršaj za posjedovanje trave,i to je ono što me naljutilo.

Ja na bilo koji nacin ne namjeravam platiti tu kaznu,jer bi tada priznao da sam kriv,što nisam.

Kakva je situacija ako ne platim to?

Ako se dobro sjećam tog zakona,kazne do 500 kn se zamjenjuju društveno korisnim radom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka Vas ne obeshrabre odgovori. Ukoliko niste galamili - niste počinili prekršaj i trebate ići do kraja koliko god kazna bila mala (uz plaćanje kroz par dana bude cca 500tinjak kuna ako se ne varam).

Što se tiče Vaših svjedoka, postoji mogućnost da je jedan od njih bio slučajni prolaznik koji nema nikakvog interesa u eventualnom postupku.

Policajce bi detaljno ispitao što su čuli, u koje vrijeme, gdje, i da li su čuli tko je izgovarao koje riječi itd. Tu postoji mogućnost da se pojavi kontradiktornost u iskazima policajaca koja će biti odlučujuća za oslobađajuću presudu a sve pod uvjetom da iskazi svjedoka budu savršeni.

Inače su slučajevi gdje su policajci kao svjedoci na suprotnoj strani, dosta problematični upravo zbog poklanjanja vjere njima ali ima i svijetlih primjera. Sve ovo govorim iz iskustva.

Pozz i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko nikog ne obeshrabruje, Anazarth, već se realno prikazuje očekivan slijed događaja. Kao što sam i ranije spomenuo - postoji lagana kontradikcija da je od društva od 5-ero ljudi samo jedan prijavljen za galamu. Iako samo po sebi, to se može objasniti.

 

A sad, hoće li se ili ne policajci odazvati pozivu - zavisi, ima onih koji se odazivaju, ima i onih koji ne. Za ZG, koliko je meni poznato, a dečki neka me isprave, ima više situacija kada se ne odazovu, što naravno rezultira oslobađajućom presudom. Kazna nije bogznašto (u usporedbi s drugima), ali se javlja faktor neizvjesnosti te gubljenja vremena i živaca. Oduka je, kao i uvijek - isključivo na korisniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo nejavljanje je skoro apsolutno u vezi prometa, jer se prometnima više gleda kroz prste zbog velikog broja prijava i postupaka, pa ako na nešto ne odu, najčešće nikome ništa. Ovo spada u javni red i mir i postupala je temeljna policija, a njih se kažnjava disciplinski ako se ne javljaju na sudove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima,i planirao sam tražiti sučeljavanje i da se eventualno preslusaju svjedoci.

 

G-man,moze li se meni prislino naplatiti kada nemam nista od cega mogu?

Nemam apsolutno nikakvu nekretninu ili pokretninu na svoje ime,nisam zaposlen jer sam redovni student sad na jesen,nemam otvoren tekuci ili žiro-račun u nijednoj banci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G-man,moze li se meni prislino naplatiti kada nemam nista od cega mogu?

 

Kao što je Sivko napomenuo, ukoliko u roku od 2 godine ne uspije prisilna naplata, slijedi zamjena izrečene novčane kazne ili radom za opće dobro (ukoliko su ispunjeni uvjeti za isti) ili kaznom zatvora. Teško ćete izbjeći jednu od ovih solucija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Pozdrav.

 

Eto,danas mi je stiglo rješenje da sam kriv za to da sam "galamio na sav glas pritom ispuštajući neartikulirane zvukove" itd i kazna je 193 kn + 500 kn sudskih troškova.

 

Kome trebam pisati žalbu?

Jel postoji šansa da će me se osloboditi barem tih troškova jer mi to stvarno nema smisla da su troškovi preko duplo skuplji od same kazne?

Bilo kakav savjet je dobro došao,buduci da imam 8 dana za reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija