Jump to content

Naplata potraživanja


Ronald1972

Preporučene objave

Da li novčana sredstva temeljem pravomočne i ovršne presude dobijem prije ako predam zahtjev za direktnu naplatu potraživanja u FINI ili preko ovrhe koje sastavlja advokat? Ako je moguće da mi odgovorite i u kojem roku bih mogao dobiti sredstva? Radi se o presudi protiv poslodavca zbog neisplačenog dohotka koja je pravomoćna od 17.06. a ovršna od 29.07.2015. godine. Original sam sa spomenutim klauzulama predao odvjetniku 27.8.2015.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam,,, ja sam htio da idem prek fine i on mi je rekao da nema sanse da prije bude gotovo... dobavio sam potvrdu sa porezne o davanjima , dakle neto iznosu. reko mi je da ce trebat cekat 2 mj. a lova bi trebala na moj račun jer vise ne sjeda na njegov po novom. sad me zanima samo dal i ce ovo zaista tako dugo trajat posto sam vec ishodovao i ovo sa porezne? kolko sam skuzio on to nesto preko sudske ovrhe radi... sad zasto tako ako je preko fine direkt brze? kuzim da on oce uzet jos za sastavljanje ovrhe.. al ipak...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto odbijen ako smijem pitat? Kolko sam skuzio isto na kraju ide preko fine.

 

Ovršni zakon (NN 112/12)

Nedopuštenost sudske ovrhe

Članak 211.

Sud će odbaciti kao nedopušten prijedlog za ovrhu na novčanim sredstvima na računu na temelju pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, zadužnice te na temelju ovršne odluke i nagodbe domaćeg suda, upravnog tijela, odnosno obračuna poslodavca na temelju kojih se može od Agencije zatražiti izravna naplata, osim ako se na temelju tih isprava nije mogla provesti naplata preko Agencije, o čemu će Agencija izdati potvrdu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija