vapartman objavljeno: 19. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 19. rujan 2015. Poštovani, trebam savjet. Želim ograditi nekretninu sukladno Zakonu o vlasništvu. radi se o zemljištu na kojem je sagrađena zgrada sa 12 stanova i poslovnim prostorom u prizemlju. Većina suvlasnika je nezainteresirana. Smatram da se ovdje radi o pitanju izvanredne uprave i da je za poduzimanje radova potrebna suglasnost svih ili sudska odluka. Zanima me o kakvoj sudskoj odluci se radi. Da li se radi o parničnom ili vanparničnom postupku? Da li trebam tužiti sve ostale suvlasnike ili samo one koji ne pristaju na ograđivanje ? U ovom drugom slučaju, uvijek se neko može predomisliti pa opet ne bi imao pristanak svih. O kakvoj se tužbi radi i na kakve bi probleme mogao naići budući da je ograđivanje propisano zakonom i da su sve okolne parcele ograđene osim naše? Unaprijed zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 19. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. možeš ograditi parcelu ali o svom trošku (ili o trošku onih koji žele ogradu) . stanari koji se ne slažu sa ograđivanjem nisu obvezni platiti ogradu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 19. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. možeš ograditi parcelu ali o svom trošku (ili o trošku onih koji žele ogradu) . stanari koji se ne slažu sa ograđivanjem nisu obvezni platiti ogradu. slažem se,i nevidim osnov tužbe,budući da vam ograđivanje niko ne spori. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vapartman odgovoreno: 19. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. (uređeno) Hvala na odgovoru. Moja razmišljanja su se temeljila na slijedećem: ograđivanjem bi se dobio ograđen prostor parkinga koji u stvari pripada stanarima ( prema GUP-u 2 PM po stanu ), a sada je to zbog nepostojanja ograde na uporabi svima. Budući da se radi o suvlasništvu i radovima koji predstavljaju radove izvanredne uprave, a nema suglasnosti svih, mislio sam da provedbu zakona može zamjeniti odluka suda. Budući da se ograđivanjem, po meni, radi o poboljšanju nekretnine, mislim da ima mjesta primjeni članka 89. ZVDSP. No, vi očito ne mislite tako. uređeno: 19. rujan 2015. od G-man Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.