Jump to content

ograđivanje nekretnine


vapartman

Preporučene objave

Poštovani, trebam savjet.

Želim ograditi nekretninu sukladno Zakonu o vlasništvu. radi se o zemljištu na kojem je sagrađena zgrada sa 12 stanova i poslovnim prostorom u prizemlju. Većina suvlasnika je nezainteresirana. Smatram da se ovdje radi o pitanju izvanredne uprave i da je za poduzimanje radova potrebna suglasnost svih ili sudska odluka.

Zanima me o kakvoj sudskoj odluci se radi. Da li se radi o parničnom ili vanparničnom postupku? Da li trebam tužiti sve ostale suvlasnike ili samo one koji ne pristaju na ograđivanje ? U ovom drugom slučaju, uvijek se neko može predomisliti pa opet ne bi imao pristanak svih.

O kakvoj se tužbi radi i na kakve bi probleme mogao naići budući da je ograđivanje propisano zakonom i da su sve okolne parcele ograđene osim naše? Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Moja razmišljanja su se temeljila na slijedećem: ograđivanjem bi se dobio ograđen prostor parkinga koji u stvari pripada stanarima ( prema GUP-u 2 PM po stanu ), a sada je to zbog nepostojanja ograde na uporabi svima. Budući da se radi o suvlasništvu i radovima koji predstavljaju radove izvanredne uprave, a nema suglasnosti svih, mislio sam da provedbu zakona može zamjeniti odluka suda. Budući da se ograđivanjem, po meni, radi o poboljšanju nekretnine, mislim da ima mjesta primjeni članka 89. ZVDSP. No, vi očito ne mislite tako.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija