Jump to content

Mladi vozač pod utjecajem alkohola


Prigorec25

Preporučene objave

Pozdrav, jučer oko 3 sata u noći vozio sam automobil i skrenuo kod prijatelja u dvorište te parkirao auto. Izašao sam iz auto s ključevima u džepu te je u tom trenutku iza mene u dvorište došla policija. Mladi sam vozač, a vozačku dozvolu imam godinu i pol dana. Policajac me je tražio vozačku i prometnu dozvolu koje sam mu prepadnut njihovim dolaskom dao. Nakon toga me je alkotestirao i napuhao sam 0.65 odnosno 0.55g/kg kad se oduzme pogreška mjerenja. Uzeli su mi vozačku na 12 sati i predali naredbu za oduzimanje vozačke i zapisnik koji nisam potpisao. Sad bih molio pomoć. Kako to prolazi na sudu, kolika je novčana kazna i da li će mi uzeti vozačku dozvolu? Da li se mogu žaliti i na što bi se mogao eventualno žaliti? Kada bi trebao doći prekršajni nalog? Student sam bez ikakvih primanja i ovo mi je prvi prekršaj. Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novčana od 1.000,00 kn kazne plus zabrana od vjerojatno 1-3 mjeseca.

 

Kad stigne nalog (a stići će u roku mjesec-dva-tri), prigovarajte na način da priznajete prekršaj, izražavate kajanje i molite za smanjenje kazne poradi loše financijske situacije, kao i oslobođenje plaćanja troškova postupka plus ukidanje ili barem smanjenje zabrane upravljanja.

 

Obzirom na navode, kazna će biti smanjena sigurno (koliko, zavisi o sucu, a opet će vam vrijediti plaćanje 2/3 te kazne u roku 8 dana), troškova bi trebali biti oslobođeni, a zabrana bi mogla čak biti ukinuta ili u svakom slučaju smanjena na mjesec dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... Mogu li se žaliti na to što me policija nije zaustavila na cesti dok sam upravljao vozilom nego kad sam vozilo parkirao i otišao od njega?

 

Kažnjiva je činjenica da si upravljao vozilom u prometu pod utjecajem alkohola, a način kontrole i utvrđivanja prekršaja nije bitan (jesu li te oni zaustavili, jesi li se zaustavio sam i sl.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija