Jump to content

Rodiljna naknada nakon bolovanja zbog komplikacija


Sanjy

Preporučene objave

Molim vas odgovor na sljedeće pitanje.

Trebala bih otići na bolovanje radi komplikacija u trudnoći. Nadam se da će bolovanje biti kraće, ne duže od dva tjedna. No, do rodiljnog dopusta imam još puno, oko 6. mjeseci. S obzirom da bi mi plaća koja će mi biti umanjena zbog bolovanja trebala ući u šestomjesečni prosjek zanima me na koji način će to ući u izračun naknade za rodiljni dopust? Negdje sam čula da bi mi kod zahtjeva za rodiljni dopust bio dovoljan prosjek od dvije zadnje plaće, no ta informacija je potpuno neprovjerena. Inače imam neprekinuti radni staž od više od 8 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Redovno sam zaposlena, sa radnim stažom preko 8 godina. No, još uvijek me zbunjuje kako to da mi se naknada neće umanjiti s obzirom da će mi plaća za 1. mjesec biti manja jer ću pola mjeseca provesti na komplikacijama, a ta plaća mi kasnije ulazi u prosjek zadnjih 6 mjeseci koji se uzimaju u obzir kod izračuna rodiljne naknade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija