Jump to content

Nasljednik nedostupan


toninoP

Preporučene objave

Poštovani, moja majka vodi ostavinsku raspravu u kojoj su se svi prisutni usuglasili (dakle oporućni nasljednici i ona kao zakonski nasljednik), osim njenog bratića kojem se ne može urućiti poziv jer mu je adresa nepoznata. Isti ne živi u zemlji već je vjerojatno u SAD-u ili Kandi. Tj. ne želi proslijediti svoju adresu. Što preporućate? Čuo sam da je jedna poznanica uspijela jednog nasljednika isključiti iz oporuke/ nasljeđivanja jer određeno godina ne živi u zemlji i/ili se odrekao državljanstva.

Također zanima me je li ovaj zakonski nasljednik koji je preminuloj od njezinog polubrata sin ima pravo na nužni dio? Isto me zanima ako mu se postavi skrbnik da li taj u njegovo ime traži nužni dio.

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čuo sam da je jedna poznanica uspijela jednog naljednika isključiti iz oporuke/ nasljeđivanja jer određeno godina ne živi u zemlji i/ili se odrekao državljanstva.

šta reći,apsurd.

je li ovaj zaknski nasljednik koji je preminuloj od njezinog polubrata sin ima pravo na nužni dio?

pravo na nužni dio imaju nužni nasljednici,što ovaj u konkretnom slučaju i nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušao sam, čak smo i komunicirali preko maila međutim kad sam ga zamolio za adresu nestao je. Nažalost nema rodbine ovdje kao niti profil na fb-u, twiteru niti na linkedinu.

 

Ažurirano

 

Zahvaljujem. Zanima me još ako ja zatražm da mu se imenuje skrbnik, imenuje ga centar za socijalnu skrb? Kako on ima samo potpsati da je suglasan da ništa ne nasljeđuje da li njegov pravni skrbnik u tom slučaju to potpisuje u njegovo ime ili započinje parnicu / traži nekakav nužni dio?

Zanima me znate li kako bi se skrbnik trebao ponašati, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija