Jump to content

darovni ugovor i otplata duga


shakiralala

Preporučene objave

zanima me sljedece. otac će mi darovati kucu uz to da može do smrti živjeti u njoj. sestra bi se odrekla svog dijela potpisom kod javnog bilježnika. otac je alkoholicar i katastrofa osoba, neda mu se raditi, stalno bi na bolovanje i takve stvari. dali postoji nešto što bi mogao potpisati kako mi nebi ostao njegov kredit i minus za otplatu pošto je u stanju dati otkaz kad potpišemo darovanje samo da ljenčari i da ga ja moram uzdržavati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sestra bi se odrekla svog dijela potpisom kod javnog bilježnika.

bez učinka je odricanje od nasljedstva koje nije otvoreno.

dali postoji nešto što bi mogao potpisati kako mi nebi ostao njegov kredit

potpiso ili ne,Vama kredit neće ostati,budući da će to i dalje biti očeva obveza,no ukoliko nebude plaćao kredit postoji opasnost da banka pravno napadne darovni ugovor a što je ograničeno rokom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
otac je darovnim ugovorom prenio kuću na mene i na vlasničkom sam ja 1/1. on ima pravo živjeti do smrti ugovorom o doživotnom uživanju. dali danas-sutra sestra ima ikakvog prava na tu kuću?

 

vjerovnici mogu tražiti u roku od tri godine (od darovana) poništenje darovnog ugovora s obrazloženjem da se darovanjem izbjegava mogućnost naplate duga.

trebali ste sklopit ugovor o doživotnom ili dosmtrnom uzdržavanju.

tada vjerovnici mogu tražiti poništenje tog ugovora u roku od godinu dana. nema nasljeđivanja pa ni nužnog nasljedstva. dugove oca niste obvezni vračati (osim ako tu ugovorite).

 

darovnim ugovorom postao si vlasnik nekretnione (ako si upisao vlasništvo). stekao si obvezu plaćanja troškova na nekretnini ali sve je upitno u naredne tri godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija