Jump to content

Produljenje ugovora s HT


Prigorec25

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih savjet. Produljio sam ugovor s HT za mobilne usluge(imam mobitel na pretplatu). Na prijašnjem ugovoru mi je bila uključena opcija Bez uspostave poziva. Ugovor je sklopljen u 7 mj. 2015. godine. U njemu je navedeno da mi je aktivirana opcija Bez uspostave poziva i Ispis poziva s prikazom besplatnih brojeva. Na računima koje sam dobio od sklapanja ugovora zaračunata mi je uspostava poziva, a što se tiče ispisa poziva, nikad ga nisam dobio. Zanima me da li se mogu žaliti na taj ugovor zbog toga što mi opcija nije aktivirana. Što mogu dobiti prigovorom? Korisnička podrška mi je rekla da navodno mogu dobiti umanjenje iznosa računa i besplatnu aktivaciju opcije. Da li je to moguće? Unaprije zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatio, ugovor je ok (bez uspostave), ali je ona naplaćena na računu?

 

Ako je tako, imaš pravo prigovor na račun (ne na ugovor), a piše ti na njemu točno što i kako (može i mailom). Nije ništa čudno da mjesec-dva nakon primjene ugovora, tj. sastavljanja novog, dolaze računi s greškom, tako da se to uredno riješi po prigovoru. Jednostavno dobiješ novi ispravni račun, a oni isprave u sustavu ono što nije štimalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigorec25,

> Da li imam pravo raskida ugovora ili da uložim prigovor na račun?

 

Možete napraviti prigovor ako je nešto krivo uključeno ili obračunato. Rok za to je 30 dana od dana dospijeća računa, v. hakom proceduru.

 

Uz to, možete raskinuti ugovor. U slučaju raskida platićete naknadu za prijevremeni raskid u visini ostvarenog popusta na proizvode i usluge (to je povoljnije nego platiti preostale rate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome što ja kad sam sklopio (produljio na 2 godine) novi ugovor online nisam aktivirao opciju Bez uspostave poziva, a u ugovoru piše da je aktivirana. Ponavljam naplaćuju mi uspostavu poziva, a napravili su grešku u ugovoru.

 

pismeni (preporučeno i sa povratnicom ) prigovor na račun uz da napomenu smatraš da je (i po zakonu) ugovor raskinut ako se ne drže ugovorene obveze.

 

greška koju su napravili tebi odgovara. potpiso si zahtjev (po njihovom ugovor) i prihvatio si ugovorenu obvezu (obostrano prihvačena).

 

ako raskineš ugovor plaćaš ono što si dobio tim ugovorom ili naknadu do kraja ugovorenog razdoblja (šta je povoljnije za korisnika usluge).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija