Jump to content

Zakon o dosjelosti


editakr

Preporučene objave

Moj suprug i njegova bivsa supruga imaju kao suvlasnici stan u kojem zivimo suprug i ja.Moj suprug je stan nasljedio od svojih roditelja temeljom uoovora o izdrzavanju u vrijeme trajanja njegovog ptvog braka.Uknjizio se na taj stan da bi nedugo poslje svojoj tadasnjoj supruzi darovnicom darovso pola stana,te se ona uknjizila na svoju polovicu.Godinu kasnije su se razveli ,dijece nisu imali .On je ostao zivjeti u stanu a ona je otisla.Sad 22 godine poslje trazi svoj dio.Da li moj muz ima ikakva prava da zadrzi cijeli stan ,da li mozda zakonomom o dosjelosti moze dobiti cijeli stan ili pak mora podijeliti stan .Molim vas savjet i ako ima nade kome se obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

,da li mozda zakonomom o dosjelosti moze dobiti cijeli stan

nedostaje savjesnost posjeda,budući da je posjed savjestan ako posjednik ne zna niti može znati da stvar

koju posjeduje nije njegova.

Obzirom da se savjesnost posjeda pretpostavlja,to daje za učinak da onaj ko tvrdi suprotno,mora takvu činjenicu i dokazati,međutim u konkretnom slučaju tako nešto nije teško dokazivo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj suprug je stan nasljedio od svojih roditelja temeljom uoovora o izdrzavanju u vrijeme trajanja njegovog ptvog braka.

 

Uknjizio se na taj stan da bi nedugo poslje svojoj tadasnjoj supruzi darovnicom darovso pola stana,te se ona uknjizila na svoju polovicu.

 

Poštovana, pravno gledano vaša situacija je u stvari mnogo lošija nego mislite.

Vaš suprug nije stan naslijedio, nego su on i supruga taj stan stekli kao bračnu stečevinu na račun uzdržavanja suprugovih roditelja.

Tako da se može tumačiti da je suprug bivšoj darovanjem samo prepisao njenu polovinu stana, ali se jednako tako može tumačiti i da je ona pola stana već stekla osnovom bračne stečevine a on joj je darovao svoju polovinu.

 

Tek toliko, da imate ovo na pameti ako se mislite upuštati u kakav spor.

 

Da li moj muz ima ikakva prava da zadrzi cijeli stan ,da li mozda zakonomom o dosjelosti moze dobiti cijeli stan ili pak mora podijeliti stan .Molim vas savjet i ako ima nade kome se obratiti?

 

Za mogućnost stjecanja dosjelošću vam je štovani kolega već objasnio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija