Jump to content

kd prijevare


antun1

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih savjet, u 11 mjesecu sam dobio 5000 kn i trebao sam jednom kolegi naruciti kompjuter. Dosao mi je jedan naruceni dio u vrijednosti 1500 kn a za ostale novce sam prevaren(nepromišljeno dao novce unaprijed, osoba isključila mob. broj, nemam nikakvih dokaza davanja novaca). U međuvremenu je podnesena prijava u policiji za prijevaru za mene kao okrivljenika. Prije podnesene prijave sam vratio 800 kn. Na razgovoru u policiji priznao sam da sam uzeo novac, oštečenik je izjavio da sam vratio dio novca. Trebao sam pristupiti kao svjedok na davanju izjave u državnom odvjetništvu. Nisam tada pristupio i u međuvremenu sam vratio ukupan iznos. Oštečenik je došao u postaju dati izjavu da su novci vračeni o čemu posjedujemo obojica potpisanu potvrdu. Imam dati slijedeci tjedan izjavu u drž. odvjetništvu. Molim za savjet da li mi je potreban advokat i po Vašem mišljenju koje su posljedice.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam tu dovoljno podataka da bih mogao suditi o prijevarnoj namjeri, pa ne znam kako će na to DO gledati, ali s obzirom da si okrivljenik, bilo bi dobro imati odvjetnika. Njemu ćeš moći reći sve pojedinosti, tako da će ti moći reći stvarnu procjenu stanja, a može i ići s tobom na ispitivanje. Jest da ćeš ga platiti, ali ako tu uđe u postupak, ionako ćeš ga trebati i platiti još i neusporedivo više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomaže ti sve, a s obzirom da nisi evidentiran, da si i sam izvisio (o tome ćeš se morati detaljno izjasniti) i da si vratio novac, mislim da možeš biti optimističan. Smatram da ti neće moći dokazati prijevarnu namjeru, ali kako s ove pozicije ne mogu znati sve okolnosti i ne bih te htio zeznuti, preporučam da uzmeš odvjetnika koji će se i pobrinuti da bude tako. Ako ćeš ići sam, vjerojatno je da nećeš razumjeti što te pitaju, tj. namjeru iza pitanja, pa bi mogao pogriješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Škoditi ne može, ali problem je ovdje što je prvo podnesena kaznena prijava, a onda su se počeli vraćati novci, pa se može percipirati kao pokušaj umanjenja kaznene odgovornosti. Zato sam i pitao za ovu stvar koja je kupljena, jer da je ona odmah dana oštećeniku, ne bi bilo govora o prijevarnoj namjeri. Ovako ...

 

A i nepisano je pravilo da DORH ne radi prvo ispitivanje okrivljenika osim ako nije siguran da ide u optuženje, jer ćemu gubiti vrijeme na slučaj kojeg će se ionako odbaciti? No, možda ovdje pomogne iskaz oštećenog. Možda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija