Jump to content

Blokada računa u Irskoj


sashab

Preporučene objave

Trebam savjet za brata, naime u RH je imao kredit u PBZ, a trenutno radi u Irskoj. Te kako nije u mogućnosti trenutno dok se ne snađe plaćati ratu kredita a tražio je od banke da se dogovore nekako da mu se omogući odgoda na kraće vrijeme kako bi tamo prvo riješio stalan posao, stan i sve banka nije željela ništa dogovarati i odbila je svaki pokušaj "dobre" komunikacije, a tražio je samo odgodu od maksimalno 6 mjeseci dok se ne snađe tamo.

 

Sad ga zanima, pošto se radi o 100.000kn kredit, kakve su mu opcije? Recimo da on više uopće ne nastavi plaćati kredit dali PBZ/FINA mu mogu blokirati bankovni račun u Irskoj? Dali može završiti u zatvoru da dođu po nj tamo ili što?

 

S njim ima jedan što je u hrvatskoj dužan preko firme poreza oko 3 milijuna kuna preko 10 godina i navodno da neće ništa morat ni platiti, niti su mu ikad blokirali tamo račun, dok sve u RH mu je blokirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakvih jamaca niti sudužnika, nema apsolutno nikakve imovine na sebi. Čuo sam za taj Europski ovršni, ali za to je potreban sud? Te dali uopće za manje iznose terete nekog tamo? Jer kaže ovaj što je s njim dužan je milijune godinama i zato je otišao van raditi i ne planira se vraćati niti plaćati u RH to dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija