Jump to content

Ugovor o podjeli bračne stečevine kod notara.


JasnaKordic

Preporučene objave

Ovih dana mi slijedi razvod braka, i zanima me sljedeće...naime, ja i još uvijek sadašnji suprug smo prije godinu i po dana napravili Ugovor o podjeli bračne stečevine kod notara. Razlog ovog Ugovora je bio da je brak faktički i formalno prestao postojati i da se za pokretanje brakorazvodne parnice čeka punoljetstvo zajedničke kćerke u roku od 6 mjeseci. Međutim do razvoda u tom periodu nije došlo jer smo pružili braku još jednu šansu. Sada nakon godinu i po nakon potpisivanja ovoga Ugovora ponovo ne živimo zajedno i pred procesom smo razvoda. Zanima me da li je već ranije utvrđeni Ugovor o podjeli bračne stečevine i dalje na snazi ili više ne vrijedi obzirom da se nismo razveli u datom periodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je već ranije utvrđeni Ugovor o podjeli bračne stečevine i dalje na snazi ili više ne vrijedi obzirom da se nismo razveli u datom periodu.
dioba bračne stečevine neovisi o činjenici da li je brak razveden ili još uvijek postoji,glede čega ugovor koji ste sklopili i dalje proizvodi svoje pravne učinke.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me da li je moguće na osnovu zahtjeva jednog od supružnika raskinuti ovaj Ugovor i zatražiti ponovnu podjelu bračne stečevine.

 

Takav ugovor zahtjeva suglasnost obiju stranaka.

Koja bi bila svrha ugovora da ga jedna strana po volji raskida?

Ili ste suglasni oko izmjena ili može jedna strana pokrenuti spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija