Jump to content

Nadeno 0.6 gr Joint (sa fliterom duhanom i rizlom)


mrksbrajo

Preporučene objave

Podzrav svima.

 

Dok sam se sa curom vracao doma iz izlaska oko 5h ujutro , iznigdje i nikakvim prometnim prekrsajem izazvano zamnom se zajurio policijski patrolni auto sa rotaciom i dugim svijetilma , u kojem su bila 2 prometna policajca.Stao sam sa strane te iz pol. auta izlazi jedan momak kojeg od prije znamo svi iz drustva (pretpostavljam cim me je vidio da se zato zajurio prema nama) te odmah izlazi iz automobila i govori mi da izadem iz auta , bez da me je pitao vozacku i prometnu dozvolu.

Potom navedeni sluzbenik mi daje alkotest koji sam napuhao 0.0 , ocito nezadovoljan rezultatom , cini pretres mene , te mi u torbici pronade joint , koji je tezio 0.6 (sa duhanom i filterom i rizlom) na pola ugasen kojeg sam pusio negdje oko ponoci, te sam mu istu cinjenicu i priznao , rekli su mi da parkiram auto i curu mi uputili pjeske doma , a mene odveli u postaju na tesiranje na koje san odmah pristao, no kad smo sjeli u auto , oba dva pol. sluzbenika su me poceli uvjeravati da neradim pretrage je cu svakako biti 100% pozitivan na THC sto je i istina , te su mi rekli da odbijem testiranje da ce kazna iznositi 5 000 kn , a u slucaju pozitivnog testa bi bila isto 5 000 kn plus 1700 kn bi morao platit te pretrage, a ako odbijem cu morati samo odlezat 5,6 sati i da cu vozacku dobiti za 8 dana natrag, kunem se ovim rijecima su mi to rekli , potom smo dosli u postaju to su mi bacili na vagu pokazalo je 0.6 , prizano sam da san konzumirao oko ponoc i rekao im da vise nisan pod utjecajem canabisa ,mada san se uzt njihov nagovor odlucio odbiti test jer ce biti manja novcana kazna.

U celiju san usao oko 5i30 i o 3 i 40 mi je dato samo 0.5 l vode .

Cuvarima sam rekao 3,4 puta da radim u 3 sata kod oca na sto su mi odg. da se "sekiram" bezveze da cu bit pusten oko 1 ako ne i prije , te je u razmaku od 2,3 sata svako malo dolazio sluzbenik i uvjeravao me jos malo jos malo .

Kad san napokon pusten u 3 i 40 dobio sam 2 papira

Na jednom pise da je kazna 5 000 kn plus 200 kn sud. troskova za posjedovanje 0.6

Na drugom pise kazna od 5 000 kn plus 500 kn sud. troskova i oduzimanje vozacke dozvole na 6 mjeseci.

Nikad prije nisan bio prekrsajo kaznjavan , normalna san osoba radim svaki dan od 17. te godine , ne dilam ni nista , gust mi je nkad zapali , alkohol ne pije 2 ipo godine te neman nikakvi drugi porok osim canabisa , je da je to nezezano za ovo sada ali moramo sam napomeniti jer uistinu je tako.

 

Dali postoji ikakva sansa da ja ulozim neku zalbu ili nesto kako to ide ja neman pojma nikad nisan bio u slucnoj situaciji , nemogu podnijet da me se tretira kao pijanca koji je napuha 3.0 promila i koji je potencijalana opsanost za sve , nego li ja koji sam zap dojint i bio sa curom u izlasku i pritom nisam popio ni kapi alkohola a nista jace od marihuane ni provao nisam .

dali treba zvat odjetnika ili sto? i na koji nacin cu vratit voz. dozvolu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ista je kazna ako si pod utjecajem i ako odbiješ, a nema dodatnih troškova za testiranje, tako da ne znam zašto su te na išta nagovarali.

 

Što se tiče posjedovanja, na koji način su to pronašli u torbici?

 

A što se tiče vozačke, zar ti nisu izdali i mjeru opreza (još jedan papir samo za vozačku)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravio san napisat koje sam papire dobio.

-Prekrsajni nalog ( to je za odbijanje testova i priznanje konzumiranja u iznosu od 5000kn + 500 sud. tros.)

-Obavezni prekrsajni nalog ( to je za oduzimanje pola jointa i priznanje pojedovanja istog 5000kn + 200kn sud. tros.)

-Naredba o odredivanju mjere opreza ( zabrana upravljanja svim kategorijama u roku od 8 dana)

-Zpisnik o prekraju

-Zapisnik o pritvoru

 

Na koji nacin sad da pisem prigovore , dali trban prekrsajni nalog odvojeno od obveznog prekrsajnog naloga.

Htio bih od suda traziti smanjenje sankcija zbog nekaznjivosti , rada na minimalcu uz priznanje dijela i kajanje.

Dali u taj prigovor da pisem izjave policajaca koji su mi savijetovali odbijanje vadenja krvi i mokrace radi manje novcane kazne jer cu svakako bit pozitivan na THC , tek sad kad sam malo razmislio , ovim odbijanjem ispadam koda sam htio sakriti neka jaca opojna sredstva u krvi i urinu osim canabisa. :/

I jos jedno pitanje , dali se to mozda radi da se prigovor opce ne pise nego se ceka poziv za sud pa da pred sudom izlazem svoje misnjenje i svoje prigovore , i ako se nevaram taj poziv za sud obicno dode 3,4 mijeca nakon prekrsaja jeli tako?

i ja svoju vozacku mogu skupit nakon tih 8 dana i nesmetano voziti auto dok presuda ne postane pravomocna? hvala

 

Ažurirano

 

@drot13 hvala na odg.

na nacin da je odmah po jurenju rotacijom na mene parkirao sluzbeno vozilo do vozackih vrata , te izaisao vani iz vozila meni na prozor i rekao da izadem vanka , dok sam ja vadio vozacku i prometnu ocekivajuci da ce to traziti jer me prvi put ovako zaustavalja , i kad san izasao vani prvo sam puhao , napuhao 0.0 i onda mi je rekao da izvadim sve iz torbice i to mi je nasao u maloj kutijici , na pola ugasen joint

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pišeš prigovor na oba naloga, i za posjedovanje i za odbijanje testiranja.

 

Za posjedovanje nije ništa sporno, sam si izvadio i dao im, tako da tu nemaš što kemijati.

 

Za odbijanje mi i dalje nije jasno zašto bi te nagovarali, jer je u biti svejedno - ista je kazna.

 

Moja preporuka je da na oba naloga podneseš prigovor bez izjašnjavanja o krivnji, tako da te pozove na sud, pa ćeš do tada smisliti najbolji put (najbolje prolazi priznanje, kajanje i olakotne okolnosti, ali možeš i dodati/oduzeti što misliš da treba). To bi bili prigovori kao na ovom linku, pa vidi odgovara li ti.

 

A kad dođe do suda, po meni je najbolje:

- za posjedovanje - priznanje, kajanje i olakotne okolnosti (nekažnjavanost, mala primanja...) i molba da ti odredi samo testiranje bez novčane kazne, jer bi bilo koja novčana dovela u pitanje tvoju egzistenciju;

- odbijanje - to ćeš vidjeti, a možeš reći da su ti rekli da će biti dodatnih troškova, pa si zato odbio jer je kazna u svakom slučaju ista.

 

I za jedan i drugi slučaj možeš varirati i isplanirati točno što ćeš i kako reći, tako da ovakvim prigovorom dobiješ na vremenu.

 

Što se tiče ove naredbe o određivanju mjere opreza, jesi li siguran da je na 8 dana i za sve kategorije? Jer niti jedno niti drugo nije ispravno, a trebalo bi biti samo za kategoriju kojom si upravljao i na 12 sati. Jedino ako se tu nije što mijenjalo, ali naletjet će netko tko će sigurno znati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@drot13

sto se obijanja tice , sluzbenik mi je spomenio da je ista kazna (5000kn) , ali mi je rekao ako buden pozivitvan na THC sta 100% bi , scim smo se i ja i on slozili , da bi ja onda morao platiti jos 1250 kn (tako negdje ) troskova tih nalaza koji se salju u zagreb, oni meni opce nisu ponudili onu lizajku ili kako vec , nego pregled krvi i mokrace i on je meni u psotaji doslovno ovako napisao na a4 papir: (dvije opcije)

 

opcija A

5000 kn joint

5000 kn biti pozitivan na testu

1250 kn troskovi testa

 

opcija B

5000 kn joint

5000 kn obijanje

i lezanje 12h

 

ja sam odabra drugu opciju jer kad sam vidio sve ove cifre olucio sam se lec u celiju 12h mada sam poslje sazalio radi toga jer nije ugodno iskustvo .

po izasku iz celije kad sam osa u istu sobu gjde su mi bile osobne stvari sam trazio bas taj papir da dokazem cuvaru sta mi ej sluzbenik pisao jer i njemu nije bilo jasno ali nije ga bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i za mjeru opreza pise od 04.7 do 12.7 znaci 8 dana od 5h do 5h, i za kategroije 3,4 katgorije nesica se koje , 100% sigurno .

znaci sad u roku od 8 dana pisem taj pregovor , pa onda cekam poziv za sud koji ce biti za 3,4 mijece odprilike , potom tu potvrdim pismeni dio prigovora usmenim i cekam presudu i nadam se dobit 1/3 kazne novcane ? a sto se tice ovoga sta mi prijete oduzmanjen vozacke na 6 miseci sta cu stim? i hocu li poslje morati ici na ljecnicka testiranje da bih vratio vozacki i kada odprilike?

a sad nakon ovih 8 dana do dana izricanja pravomocne presude mogu normalno voziti auto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jutros sam ipak odlucio otici u odjetnici ured da mi napisu zalbu na oba dva prigovora , za sto mi je naplatila 500 kn .

Odvjetnica mi je rekla da imam dosta jake olakotne okolnosti te da ce se sigurno smanjit novcana kazna , no ono sto je uzela kao prioritet , kaze da je mjera opreza od 6 mj. bez vozacke sto je smijesno .

Jutros sam na kavi u jednom kaficu igrom slucaja sreo jednog bivseg glavnog krim inspetkora koji je u dobrom pozanstvu sa vlasnikom tog kafica , te sam sjeo s njima za stol da popriamo o mom slucaju , covijek mi kaze da su sluzbene osobe krivo postupile u dosta toga.Isti kaze da mogu sluz. osobu tuzit ako imam volje i zivaca navlacit se po sudovima ali kaze da kao posljedica toga mi moze biti da se bezveze zamjerim svima u postaji.

Kaze da su krivo posupili kod iducih stvari:

 

-ujutro u 5 h kad sam dosao na semafor cekat zeleno svijetlo , ispred mene su bila 2 automobila i jedan motociklist ( poznanik ) kojeg bi mogao iskorstit kao svijedoka zbog nacina na koji su pol. sluzbenici krenili zamnom , nicim izazvani i bez osnovane sumlje na ikakvi prometni prekrsaj , s rotacijom i dugim svijetila.

-kad su me zaustavili i kad sam otvorio svoj prozor da bi im dao vozacku i prometnu(sto kaze taj krim insp. prometni policajci moraju prvo traziti) pol. sluzbenik mi je odgovorio "jebo to izlazi ti vanka" , tu mi je cura svijedok koja je bila samom u autu.

 

-kad su me izvadili vanka i dali mi alkotest i napravili pretres mene i nasli mi joint u torbici , nisu mi ponudili tkz. "lizu" test na drogu usne supljine , jer sam ja jooint zapalio oko 12 h i postojala je sansa da bi cak bio negativan na taj test , pa on sumlja da su radi toga priskocili da mi daju taj test , te mi ponudili test vadenja krvi i mokrace , na koji sam ja ispred cure pristao i rekao im da me odvedu na taj test na sto su mi oba rekli - " a jesi glup bolje ti je odbit manje ces para platit a tribat ces samo par sati bit kod nas" to mi je cura isto cula kako su rekli, on kaze da se to moze teretit kao obmana,osoba sa kojom sam jutros pricao sumlja na to ako bi mi "lizalica" pokazala negativni rezlutata , da bi onda oni morali snosit sankcije, pa da su nakon sta su mi nasli ugasen joint , isli na to a vadin kriv i mokracu jer cu tu bit 100% pozitivan , sto je i isitina.

 

-taj krim policajac mi takoder govori kako prometni policajci nebi tribali imat pravo radit pretres ako nisu dobili naredbu od nacelnika ili ako su me po zaustavljanju pitali prometnu i vozacku pa me provjerili u postaju pa na osnovu mog negativnog dosijea obavili pretres

 

-Nakon sta san pristao ici u postaju tu gubim svakoga svijedoka , te dole u postaji i putem do nje su mi punili galvu da odbijiem i napisali mi te 2 opcije i par poruka prije od gore navedenog teksta , koje sam trazio kasnje kao eventualni dokaz , no naravno nisu bile tu, no u medu vremenu sam saznao da je istina da se placa test krvi i mokarce ako si pozitivan u iznosu od 1250 kn.

 

-Krivi ih takoder da su krivo postupili jer su me u postaji drzali 11h i 30 min ,mada sam sve papire potpisao ujutro u 7 i 15 i to jasno pise na papiru , a ovo da su mi dali samo pola litre vode necu ni spominjat, kao ni njihova obecanja " lezat ces samo par sati dok se papiri ne srede"

 

-takoder se cudi da su mi uzeli vozacku B kategorije ( u prijasnjim odg. sam napisao u vise kategorija jer je rukopis sluzbene osobne cudan pa sam mislio da je vise kat. ali je zapravo pisalo " "B" " , nego su te crtitce izgledale kao neka slova doslovno) na 8 dana.

 

Sad ja vas pitam dali mi ima smisla odvijetnici spominjat ove stvari ili se drzat jednostavne price da mi samo smanje sankcije , neznam jeli se ispalti sa rogatim bosti?

i dali da na sud nosim papir da sam leazao 12h mada nisam tada bio pod utjecajem opijata koji iskreno receno mene niti "nedira" i dali da na sud nosim papir na kojem mi je mjera opreza od 8 dana ?

 

i jos jedno pitanje , na nalogu za za odbijanje testa pise ovako

nije pirstao na ispitavanje i u dva reda ispod opet znack "x" na odbija vadenje krvi i mokrace , dali ovo nije pristao na ispitavanje znaci da nisan htio odgovorit odakle mi joint , jer me to ama bas nitko nije pitao sto me je jako cudilo.

jer ako to znaci to , to nije opce istina.

Bijesan san sad na sebe sto nisan se tesitra , ispadam koda sakrivam da sam pozitivan na neke jace substance u krvi a to opce nisam , dapace u posljednih 2,3 godine su me prometni policajci zaustavili cca 40,50 puta i svaki put sam puhao 0.0 jer radim posao do kasno i uvijek ljeti naletim na njih , tako da je kasjne doslovno doslo do toga kad bi me vili samo bi mi rekli "a to ste vi, ugodna noc" , no sad je u PP poceo radit taj momak kji je u srednjoj skoli bio odvojen od drustva i sad se ocito svima osveciva i hoce pod svaku cijenu biti krim inspetkor , a kako je mali grad znam da za velike ribe nemaju "muda" jer je 1/100 ljdui sigurno na kokainu i isiti su vlasnici nocnih klubova i imaju love , i takvi nikad nisu privedeni znam to jer se i sam bavim ugositeljskim poslom . :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jutros sam ipak odlucio otici u odjetnici ured da mi napisu zalbu na oba dva prigovora , za sto mi je naplatila 500 kn .

 

Ako nisi siguran, uvijek je bolje angažirati odvjetnika. U ovom slučaju ti je malo i naplatila, a sigurno će ti kazna biti smanjena i više od toga, tako da si sigurno u plusu.

 

 

-ujutro u 5 h kad sam dosao na semafor cekat zeleno svijetlo , ispred mene su bila 2 automobila i jedan motociklist ( poznanik ) kojeg bi mogao iskorstit kao svijedoka zbog nacina na koji su pol. sluzbenici krenili zamnom , nicim izazvani i bez osnovane sumlje na ikakvi prometni prekrsaj , s rotacijom i dugim svijetila.

 

Svejedno su te smjeli zaustaviti i tu nije ništa sporno.

 

 

-kad su me zaustavili i kad sam otvorio svoj prozor da bi im dao vozacku i prometnu(sto kaze taj krim insp. prometni policajci moraju prvo traziti) pol. sluzbenik mi je odgovorio "jebo to izlazi ti vanka" , tu mi je cura svijedok koja je bila samom u autu.

 

Ne moraju te prvo tražiti isprave, nego te mogu odmah zvati van i sve ostalo, ali jasno da nisu smjeli tako razgovarati s tobom.

 

 

-kad su me izvadili vanka i dali mi alkotest i napravili pretres mene i nasli mi joint u torbici , nisu mi ponudili tkz. "lizu" test na drogu usne supljine , jer sam ja jooint zapalio oko 12 h i postojala je sansa da bi cak bio negativan na taj test , pa on sumlja da su radi toga priskocili da mi daju taj test , te mi ponudili test vadenja krvi i mokrace , na koji sam ja ispred cure pristao i rekao im da me odvedu na taj test na sto su mi oba rekli - " a jesi glup bolje ti je odbit manje ces para platit a tribat ces samo par sati bit kod nas" to mi je cura isto cula kako su rekli, on kaze da se to moze teretit kao obmana,osoba sa kojom sam jutros pricao sumlja na to ako bi mi "lizalica" pokazala negativni rezlutata , da bi onda oni morali snosit sankcije, pa da su nakon sta su mi nasli ugasen joint , isli na to a vadin kriv i mokracu jer cu tu bit 100% pozitivan , sto je i isitina.

 

I da je ulični test bio negativan, to ne bi imalo nikakvog utjecaja na njih, ali ti ne bi mogli pisati da si pod utjecajem (naravno). Prodali su ti priču, a to možeš spomenuti u prigovoru ako misliš negirati prekršaj (da su te zbunili i nisu dobro objasnili). Ako ne misliš negirati (kod negiranja nema smanjenja kazne ako te osudi), može se spomenuti kao neka okolnost događaja (da se niste razumjeli).

 

 

-taj krim policajac mi takoder govori kako prometni policajci nebi tribali imat pravo radit pretres ako nisu dobili naredbu od nacelnika ili ako su me po zaustavljanju pitali prometnu i vozacku pa me provjerili u postaju pa na osnovu mog negativnog dosijea obavili pretres

 

Svaka čast glavnom inspektoru, ali svi policajci imaju jednake ovlasti i mogu ih samostalno primjenjivati, tako da tu nije u pravu, a niti blizu.

 

 

-Nakon sta san pristao ici u postaju tu gubim svakoga svijedoka , te dole u postaji i putem do nje su mi punili galvu da odbijiem i napisali mi te 2 opcije i par poruka prije od gore navedenog teksta , koje sam trazio kasnje kao eventualni dokaz , no naravno nisu bile tu, no u medu vremenu sam saznao da je istina da se placa test krvi i mokarce ako si pozitivan u iznosu od 1250 kn.

 

S obzirom da su ti prvo trebali ponuditi ulični test koji ne košta ništa, tu je sve jasno.

 

 

-Krivi ih takoder da su krivo postupili jer su me u postaji drzali 11h i 30 min ,mada sam sve papire potpisao ujutro u 7 i 15 i to jasno pise na papiru , a ovo da su mi dali samo pola litre vode necu ni spominjat, kao ni njihova obecanja " lezat ces samo par sati dok se papiri ne srede"

 

Mogli su te držati 12 sati, tako da taj dio nije sporan, a an sudu će ti to uračunati u kaznu (smanjiti ju za 300 kuna). Međutim, njihov odnos je mogao biti i bolji, naravno.

 

 

-takoder se cudi da su mi uzeli vozacku B kategorije ( u prijasnjim odg. sam napisao u vise kategorija jer je rukopis sluzbene osobne cudan pa sam mislio da je vise kat. ali je zapravo pisalo " "B" " , nego su te crtitce izgledale kao neka slova doslovno) na 8 dana.

 

"B" kategorija je ok, ali trebalo je biti samo 12 sati. Na sudu će ti to uračunati u eventualnu kaznu.

 

 

Sad ja vas pitam dali mi ima smisla odvijetnici spominjat ove stvari ili se drzat jednostavne price da mi samo smanje sankcije , neznam jeli se ispalti sa rogatim bosti?

i dali da na sud nosim papir da sam leazao 12h mada nisam tada bio pod utjecajem opijata koji iskreno receno mene niti "nedira" i dali da na sud nosim papir na kojem mi je mjera opreza od 8 dana ?

 

Sud će dobiti sve te papire, pa će vidjeti ako je negdje greška, a mogli su te držati tih 12 sati jer si odbio i taj dio nije sporan. Odvjetnici najbolje da ispričaš sve što te muči, jer će ti ona najbolje reći što može proći.

 

 

dali ovo nije pristao na ispitavanje znaci da nisan htio odgovorit odakle mi joint , jer me to ama bas nitko nije pitao sto me je jako cudilo.

 

Ne znači, nemaš brige.

 

 

Uglavnom, ako se hoćeš žaliti na postupanje policije, to možeš i odvojeno od ovih prigovora, mailom na MUP ili PU. Međutim, odmah ti mogu reći da ćeš dobiti odgovor da nepravilnosti nisu utvrđene i da smatraju da se žališ da bi oni eventualno odustali od prekršajnih postupaka. Jedino ne znam kako bi opravdali ovih 8 dana oduzimanja vozačke, s obzirom da je to formalna greška (koja ne utječe na ono odbijanje i posjedovanje, za što si svejedno kriv).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@drot13 hvala na svim objektivnim odgovorima .

Odvijetnica mi je rekla da ce mi napaltit samo cijenu jednog prigovora,nista ipak se necu zaliti , da im stajem na zulj , nadam se smanjenju sankcija novcanih i glede mjere opreza , poricati necu jer sam kriv naravno , potpisao sam , samo mi je krivo jer cu na sudu ispasti neozbiljan radi odbijanja testa , mozda im spomenom usmeno ,a vidit cu sa advokatom mozda i pismeno da je bilo nesporazuma oko toga i to je to , zahvaljujem se na vremenu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema, a po meni, što se tiče ovog odbijanja, može se u prigovoru sročiti da priznaješ i ne bježiš od odgovornosti, ali moliš da se uzme u obzir da nisi bio u toj situaciji i jednostavni nisi razumio policajce, pa si shvatio da ćeš morati platiti još i bolnički trošak, pa si zato tako odbio. Ono, ne izbjegavaš odgovornost, nego navodiš dodatne okolnosti događaja.

 

A odvjetnica ti je stvarno ok, jer je ovo malo i samo za jedan prigovor.

 

U slučaju priznanja je moguće da presudu donese i bez tvog saslušanja, tak oda odvjetnica u prigovoru naglasi da tražiš saslušanje (ako ga stvarno želiš).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnica mi je rekla da imam dosta jake olakotne okolnosti te da ce se sigurno smanjit novcana kazna

Mogli smo ti i mi reći da svima smanjuju ako priznaju prekršaj

 

 

i nasli mi joint u torbici
Od cijelog slučaja samo bi ovo moglo bit sporno ali će pisat da si ga dragovoljno predao.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija