Jump to content

Placen dug po Americanu


Lufra

Preporučene objave

ostovani,

Neznam jesam pisem li na dobroj temi, ali nova sam, pa mi progledajte kroz prste.

Naime, imala sam dug po amerikanu, te je protiv mene podnesena prijava, kad su me zvali iz krim policije dug sam u cijelosti osmah podmirila. Nakon toga kontaktirala odvjetnicu koja je prijavu i podigla, te joj poslala potvrdu o uplati. Ona je povukla prijavu i kazala kako je sve u redu i da se nemam cega bojati, no. Iz krim policije su me ponovno zvali da dodjem na razgovor, jer da je kazneno djelo pocinjeno. Na razgovoru jos nisam bila, te bi ovo bilo prvi put.

Ima li tko iskustva i da li je imao ovakav slucaj. Dakle dug je u cijelosti podmiren i neznam sto sad slijedi?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za kakvo te kazneno djelo terete

 

Za zloupotrebu kartice ako sam dobro shvatila gospodju koja je bila jako neugodna i vikala iz sveg glasa na mene.

Uglavnom zbog neplacenog dugovanja, koje je sad placeno.

Gospodja iz odvjetnickog drustva koja je povukla prijavu me uvjerava da je to cisto informativno, da obavim razgovor ali da nema sanse da me drzavno odvjetniatvo tuzi kad je prijava povucena.?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne moraš pitati isto na 5 tema.

 

Ako su podnijeli kaznenu prijavu za neko kaznen odjelo koje se progoni po službenoj dužnosti, prijava se ne može povući i policija i DO moraju odraditi svoje (to što si platila ti svejedno ide u prilog).

 

Obavit ćeš razgovor, negirati kazneno djelo (negirati namjeru, što dokazuješ time da je dug plaćen), pa će državno odvjetništvo odlučiti hoće li se pokretati postupak ili ne.

 

U pravilu, teško je dokaziva namjera kod takvih kaznenih djela i postupci se ne pokreću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se doista radi o prijevari, moram izraziti čuđenje ovakvom postupku. Jer po toj logici, vrlo velik postotak stanovnika RH može biti za isto terećen.

 

Namjera je u ovom slučaju praktički nedokaziva.

 

I još jedna stvar - u našem sustavu nema "povlačenja" prijave, a to što si pojedinci dozvoljavaju da DORH koriste kao neku vrstu utjerivača dugova, problem je legislative, kojom bih im osobno ispostavljao račune za izgubljeno vrijeme i utrošeni rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, taj termin "povucena prijava" sam danas cula od spomenute odvjetnice.

Naime, cudno mi je kako sam dobila dva oprecna stava, s jedne strane nonsalantna odvjetnica koja me uvjerava da se brinem bezveze a s druge krim policija koja me uvjerava da sam pocinila kazneno djelo i kako mi je placanje racuna samo olakotna okolnost.

U svakom slucaju, hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim je ni ja, jer je nije ni bilo. A navela sve sto se dogodilo od trenutka kad su me kontaktirali iz krim policije a to je bilo u petak.

Zapravo, u strahu sam jer je gospodja bila stvarno neugodna i bahato je razgovarala samnom, pa je sve sto je rekla zvucalo jos gore. Bojim se nekog kaznenog progona i nadam se da do toga nece doci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavila sam razgovor.

Dakle, problem je bio u tome sto su iz odvjetnickog drustva napisali da sam im prikazala da radim u firmi koja je zatvorena 2007. Sto svakako nije. Moram im donijeti izvadak iz registra obrta da je obrt bio aktivan i da je jos uvijek aktivan. Sto nije problem. Stvar bi trebala biti rijesena nakon toga.

Eto. Hvala jos jednom svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija