Jump to content

nasljedivanje zemlje i tuzba


zheksy

Preporučene objave

posjed zemlje i nekretnina nakon djedove smrti držali su otac i stric pola-pola. obojica su umrli rano i nisu stigli ostavit oporuke. Moj otac je tijekom godina u jednu od nekretnina uložio veću svotu novaca s idejom da će jednog dana biti njegova tj. moja kad on umre.

njihove sestre svoj dio nakon djedove smrti darovale njima i persumiralo se da one svoj dio neće tražiti, jer inače ne bi ni došlo do ulaganja od strane moga oca. također smo i pronašli darovni ugovor u kojem djed ostavlja sve sinovima ali tek naknadno.

Međutim, nakon stričeve smrti (koji nije imao djece) svoj dio su došle tražiti i njihove sestre. Mi smo tražili da samo kuću u koju je moj otac ulagao izostave iz ostavine (iako je i stric planirao ostavit cijeli dio meni) ali one nisu htjele.

sad me zanima koliko je legitiman postupak protiv njih u kojem tražim ili da se odreknu dijela u toj kući ili da isplate očevo ulaganje u tu kuću ukoliko i one žele uživati u njegovom ulaganju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija