Jump to content

Osnova uknjižbe naknadno otpala


asdfgh

Preporučene objave

podpisal sam sa jednom gospođom ugovor o dosmrtnom uzdržavanju s time da joj dajem kuću a ona mene mora uzdržavati.na gornji kat kuće uzela je kredit a pošto ga nije vraćala banka ga prodaje.ona svoje obveze iz ugovora nije poštivala pa mi je sud pravomoćnom presudom vratio kuću ali je ovrha ostala,postoji kakva šansa da vratim gornji dio,da tražim od suda da se ovrha kod banke poništi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da glede ovrhe prema banci ne možete ništa. Naime, obzirom je davateljica uzdržavanja uknjižila vlasništvo etaže temeljem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, postala je vlasnicom, a očito je tada stjecajem okolnosti upala u dugove i došlo je do ovrhe njene imovine. Činjenica da je stjecanje te imovine naknadno palo u vodu, po mom mišljenju, nema utjecaja na ovrhu od strane banke koja je bila u dobroj vjeri.

 

Međutim, kako je ugovor o DU pao u vodu, a povrat nije moguć, davateljica uzdržavanja dužna vam je naknaditi ono što je temeljem ugovora stekla, dakle vrijednost stečene imovine. To je definitivno njena obveza, jedino je pitanje ima li ona financijskih sredstava da to učini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošto mi je dužna troškove suđenja jedino mogu sa rešenjem do fine i staviti ovrhu na primanja, jer je tim novcem kupila stan ali sad je pitanje na koga glasi na nju ili roditelje ( od kud njima toliko love za stan),banka ne može prodati stan jer gore možeš jedino helikopterom a ja nedam prolaz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ali da bi se došlo gore treba ići kroz moj dio nigdje drugdje nema prolaza
kako je onda izvršeno etažiranje,obzirom da posebni dio nekretnine mora imati slobodan pristup a ne da to ovisi od strane vlasnika drugog posebnog dijela,gleda čega sam ubijeđen da po etažnom elaboratu postoji zajednički dio nekretnine,pogledajte malo bolje.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je sve bilo njezino ali pošto nije poštovala ugovor sad je natrag sve moje ,prolaz je bio kroz garažu za gore i dole ali ja sad nedam prolaz.
nažalost,kuća je etažirana,u suprotnom banka nebi mogla odobriti kredit na neodređenom dijelu nekretnine,zbog čega i dalje ostaje tvrdnja da je taj prolaz zajednički za dva posebna dijela nekretnine,neovisno o činjenici da ste Vi vlasnica nekretnine u cjelini.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je sve bilo njezino ali pošto nije poštovala ugovor sad je natrag sve moje ,prolaz je bio kroz garažu za gore i dole ali ja sad nedam prolaz.njoj je bio cilj uzeti kredit kupiti stan u zagrebu a banka neka vodi borbu sa nekretninom

 

smatram da imate pravni interes tražiti ništavnim djela ugovora koji se odnosi na upis hipoteke.

 

ugovor o uzdržavanju je poništen ili raskinut (odlukom suda)?

nista potpisali suglasnost za upis hipoteke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija