Jump to content

Prijetnja sluzbenoj osobi-policajcu


Andrija1808

Preporučene objave

Postovanje! Inace prije nekoliko tjedana revoltiran nepravdom u prometu gdje mi je policajac kojeg pozajem jako dobro,cak smo "bili"jako dobri napisao kaznu za prometnu kaznu gdje sam upravljao vozilom bez vozacke! Nemam vozacku,ali ja nisam vozio...niti postoji dokaz za to! Otisao sam do sluzbenika koji mi je napisao kaznu,i rekao neka ga bude sram,te u kaznenom postupku kojeg sam sad dobio za prvo slusanje pise da sam mu rekao,citiram"da cu ga namlatit kad ne bude na sluzbi,da sam mu sapnuo na uho",da sam mu prijetio....zanima me kakav ishod moze imati slucaj,buduci nikad nisam imao nikakve kaznene prekrsaje...niti znam kako se postaviti,a ishod istoga ce mi biti vazan,ako me evidentiraju u zapisnik,necu moci dobiti potvrdu o nekaznjavanju,koja mi je jako bitna za posao u buducnosti....hvala! Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ovakve stvari obično idu uvjetne kazne zatvora, barem iz mog iskustva (nekih 4-5 slučajeva), a što se tiče dokazivanja, on će reći da si prijetio, ti da nisi, pa će sud odlučiti. Obično to ipak završava osuđujućom presudom. To si mu došao doma, na posao ili...?

 

Što se tiče potvrde o nekažnjavanju, radi se o potvrdi da se ne vodi kazneni psotupaj i ona će biti čista kako god da postupak završi (samo mora završiti), pa ne znam koliko skoro ti ona treba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam dobio doma kaznu,na kojoj nije bilo ime policajca koji mi je napisao,onda sam otisao do ureda u policijskoj upravi gdje su mi dali inf.tko je napisao...nakon toga sam ga nazvao na telefon da porazgovaramo....nasli smo se ispred stanice...

 

Ažurirano

 

Nece mi trebati potvrda da se ne vodi protiv mene kazneni postupak,nego potvrda o nekaznjavanju...za nekih godinu dana ce mi trebati potvrda...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu potvrditi ono što je Drot napisao, dakle, u slučaju kada se radi o prvom kaznenom djelu, ići će uvjetna osuda, najvjerojatnije 6-8 mjeseci uvjetno na 1-2 godine.

 

Što se samog postupka tiče, vi možete ili priznati krivnju ili negirati je, pa tražiti suočenje sa policijskim službenikom, ali moram naglasiti da se, u pravilu, vjeruje oštećeniku. Razlog više u vašem slučaju je činjenica a ste ga nazvali pa dogovorili sastanak, što ukazuje na to da ste htjeli "ostaviti dojam" na njega i tu će sud teško stati na vašu stranu.

 

Ovu "potvrdu" koju spominjete - o čemu se konkretno radi, jel možda mislite na izvadak iz kaznene evidencije (tzv. dosje)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Andre, pročitajte si ovaj članak, pa će vam mnoge stvari biti jasnije.

.

uvjerenje da se ne vodi postupak.....evidentira postupke u tijeku,bez pravomoćne presude

izvadak iz kaznene evid.---pravomoćne presude...

 

npr.za posao obično se traži uvjerenje da se ne vodi postupak.....zašto je bitniji postupak od presude za zapreku za zapošljavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....zašto je bitniji postupak od presude za zapreku za zapošljavanje?

 

Mala nelogičnost postoji, posebice imajući u vidu presumpciju nedužnosti, ali vjerojatno se išlo na moguće izricanje kazne bezuvjetnog zatvora kod postupka u tijeku, što bi potencijalnog radnika udaljilo s rada.

 

Iako, treba napomenuti kako je moguće da je postupak pravomoćno okončan, pa bi potvrda da se ne vodi kazneni postupak bila "čista", a da izvršenje kazne tek predstoji, pa dođete na isto. No, osoba koja znade da joj predstoji izvršenje kazne zatvora teško bude u potrazi za novim poslom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebale bi se tražiti obje potvrde...ako idemo na nečije poštenje da neće tražiti posao ako je osuđen ili ako će biti osuđen onda ne treba ni tražiti potvrde.......ovdje dolazi i do izražaja i ona poznata nitko nije kriv dok god ga ne osude....ja mislim da je sistem takav da ako se protiv nekoga podnese kaznena prijava ,da je on kriv dok god ga sud ne oslobodi.....jedino ako se planira baviti politikom,onda može biti i u vlasti jer tada vrijedi ona nije osuđen....ali ako želi biti čistačica,onda ne može jer će možda biti osuđena....

 

pojednostavljeno,čovjek koji je osuđen,može se zaposliti ,ali onaj protiv koga se vodi postupak ne može iako možda nije ni kriv i unaprijed je kažnjen...to nije ni u kojem slučaju dobro riješeno.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E i sad sam ispitan prije dva dana,sad mi je doslo doma obavijest zkp- i pouka o pravima,sta trebam sad,ja ne zelim prilagati nikakave dokazne radnje ni provodenje sucu istrage dokaznog rocista....jel trebam ja odgovarati na ovo sta?

 

Ne trebate, radi se o propisanoj proceduri usmjerenoj na zaštitu vaših prava, a sukladno pravu na pravično suđenje.

 

Ako ste riješili prvo ispitivanje, čekajte da dođe prvo optužnica, a onda i poziv za sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija