Jump to content

Nedjelovanje CZSS-a


marin555666

Preporučene objave

Pozdrav. Osoba o kojoj cu sada navesti par stvari je posvojena sa godinu dana, i sve je krenulo na lose kada su roditelji dobili bioloski svoje dijete. Otac je osobu kao "odgojnu mjeru" petnaest minuta mlatio kaisem po nogama, a majka bi za to vrijeme uskocila izmedu i samarala ju, cupala i luoala dlanovima po glavi. Dulji niz godina ista osoba je psihicki zlostavljana. Vrijeda ju se, brani joj se ikakva sloboda i privatnost. Sve to od strane roditelja. Ne brinu se o zdravlju osobe, govore osobi da si umislja da ga boli nesto. Da skratim pricu, osoba se zeli maknuti od te obitelji.

Sada je ta osoba prijavila na czssu roditelje zbog zlostavljanja jer ju je otac osamario i prijetio joj. Prijava je odradena u rijeci, ali centar u rijeci nije glavni na tom podrucju, te je odvedena u crikvenicu, gdje i zivi. Tamo su je docekale dvije starije zene u centru. Jedna je tu osobu doslovno sprdala dok je plakala. Rekle su da nije u zivotnoj opasnosti, i da ce ici na radionice sa roditeljima. Oni su rekli da su pogrijesili i da im je zao itd. Tu osobu je strah i ne osjeca se sigurno. Ne zeli zivjeti s tim ljudima, ne zeli im biti blizu, zeli normalniji zivot, gdje nece morati primisliti deset puta prije nego sto kaze nesto, i gdje se nece bojati da ce ju netko premlatiti. Zeli se maknuti od tamo i sigurna je u to. Nece im nikada oprostiti i ne moze ih gledati. Dovoljni je razmisljala o svemu i dosta joj je straha i konstantne napetosti.

Moze li se ona ikako maknuti od tamo? Moze li se zaliti na centar i njihove postupke? Postoji li ikakva mogucnost da ju se smjesti od sada nadalje u dom? Sto uciniti da se ona makne od tamo i da vise ne zivi s tim ljudima. Sa 18 ima kamo otici, ali jos je dvije godine do toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko djelatnice CSS-a u Crikvenici imaju takav odnos prema vama, potražite zaštitu u Rijeci. Obratite se i nadležnom ministarstvu sa prijavom.

 

Zlostavljanje svakakve vrste je zabranjeno i za kršenje te zabrane postoji prekršajna, u ekstremnim slučajevima i kaznena odgovornost, pa se može podnijeti i odgovarajuća prijava bilo policiji bilo DORH-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko djelatnice CSS-a u Crikvenici imaju takav odnos prema vama, potražite zaštitu u Rijeci. Obratite se i nadležnom ministarstvu sa prijavom.

 

Zlostavljanje svakakve vrste je zabranjeno i za kršenje te zabrane postoji prekršajna, u ekstremnim slučajevima i kaznena odgovornost, pa se može podnijeti i odgovarajuća prijava bilo policiji bilo DORH-u.

 

Prijava je obavljena u rijeci, ali su oni odveli osobu natrag u crikvenicu jer tamo stanuje i jer je crikvenica kako oni kazu glavna podruznica. Roditelji su sada mirni i ne napadaju vise, ali ta osoba se zeli maknuti od tamo. Ne zeli biti blizu njih nakon svega toga sto su ucinili, pa makar oni sada bili anđeli i najbolji roditelji...

Zeljela bi biti smjestena u dom, i zapoceti novi zivot, a ne zna kako i sto treba uciniti da bi ti postigla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani što se to još nije riješilo, vidim da se ta tema, samo drugog naziva, provlači od ljeta i uantoč razno-raznim našim sugestijama, još se uvijek "tapka" u mjestu?

Osoba je odlučila pošto-poto završiti u domu, ali treba dobro razmisliti da li je i to adekvatno riješenje.....

 

Ako nije zadovoljna radom navedenog CZSS, jednostavno neka se obrati nadležnom ministarstvu, tj. Ministarstvu socijalne politike i mladih, kako Vam je sugerirao i poštovani G-man, također postoji i mogućnost da se, pismenim putem, obrati i Pravobraniteljici za djecu, kao i pučkom pravobranitelju, no, kako sam Vam već u jednoj od prethodnih postova pisao (ista problematika-drugi naziv teme), bilo bi najbolje da se obrati direktno najbližoj PP Odjelu za maloljetničku delikvenciju (zlostavljanje)....

 

Također je moje je mišljenje, mada znam kako se osjeća i kako joj je živjeti s tim i takvim ljudima, ako je tako kako navodite da se situaciji u većoj mjeri primirila, zašto sada dolijevati ulje na vatru?

 

Da reziniram, znači, ako je tako kako u više navrata opisujete, dopis nadležnom ministarstvu u svezi neadekvatnog postupanja CZZS, dopis pravobraniteljima, obraćanje PP Odjelu maloljetničke delikvencije, te, možebitna, prijava direktno ODO-u, mislim da drugih mogućnosti, jednostavno, nema, te dobro, ali stvarno dobro razmisliti da li je, stvarno, najbolja solucija dom u koji, isčitava se iz vaših postova, pošto-poto želi otići...

Sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija