Jump to content

Razvod braka hrv. državljanke i stranca


Mato1

Preporučene objave

Dragi forumaši!

Ako netko ima iskustvo ili zna nešto konkretnije, zanima me u grubo postupak razvoda hrvatske državljanke i "stranca" (državljanin BiH), tj. glavne razlike u postupku na uobičajeni razvod braka između dvoje hrvatskih državljana.

Naime, situacije je u stvari prilično "jednostavna", hrv. državljanka već živi u R. Hrvatskoj kod majke, sa njihovim zajedničkim mlt. djetetom koje je rođeno u RH, otac gotovo sigurno neće tražiti skrbništvo, jer ionako ga "nikad" nema, "ozbiljne" zajedničke imovine nema... na alimentaciju se baš ni ne računa jer je nezaposlen, ovo, ono, nego da se jednostavno formalno obavi razvod.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz suradnju drugog bračnog druga, sve se dade riješiti kao i u slučaju da se razvodi brak dvoje RH državljana (sporazumni zahtjev za razvodom braka). Problem će, pretpostavljam, predstavljati obvezno savjetovanje obzirom na mldb. dijete.

 

Druga varijanta je tužba supruge za razvodom braka, ali u oba slučaja skrećem pozornost na, imajući u vidu da se radi o braku sa tzv. međunarodnim elementom, odredbe čl. 35. i 61. ZRS-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija