Jump to content

Fizikalna terapija i radno vrijeme radnika kroz cijeli dan


hetta

Preporučene objave

Ima li poslodavac ikakvu obvezu radniku (državni službenik) kojem je specijalist propisao fizikalnu terapiju omogućiti da istu i "pohađa"? Naime, radnik radi po principu 1 dan radi, pa je 1 dan slobodan, ili tako nekako, nisam sigurna, ali znam da su 24 satne smjene u pitanju. Uglavnom, ako ne - na koji uopće način da radnik obavi terapije ako ih može posjećivati samo neredovito, i k tome mu na terapijama ne žele produžiti broj dana za onoliko koliko izostane? Može li se to kako "pravno" potkrijepiti ili šef može samo reći da ne dozvoljava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisala sam da su smjene 24-satne, dakle, pojedine dane se ne može uopće ići na terapije, od 7-19h je više od 24 sata, ninanana, još uvijek, koliko ja znam.

 

Radi se ustvari o tome da drugi kolege (ali koji su već u službi gooodinama, pred mirovinu su), kad imaju sličan problem, idu na bolovanje ili ih se pušta s posla itd., no, ovaj moj prijatelj je počeo nedavno raditi, znate kako to onda ide..."tek je došao, već ne bi radio"...zato i pitamo ima li se neka pravna osnova za tražiti "puštanje" na terapiju. Ima dijagnozu po kojoj bi trebao 2x godišnje na terapiju, ove godine nije uopće ni bio. Sad ga strah da se ne potegne i "pa kako su te zaposlili ako si bolestan" i slične fore, iako posao nije fizički i liječnički za njega nije rigirizan kao za policiju recimo, nema razloga zašto sa takvom dijagnozom ne bi radio, i liječnica na pregledu je tako rekla.

 

Nekako mi se čini da tu nema puno pomoći, nema se na što pozvati, koje pravo, hm?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija