Jump to content

Potrazivanje umjetnine nakon presude u moju korist


888

Preporučene objave

Postovani, Zupanijski sud u Zagrebu je presudio u moju korist u sporu oko vlasnistva nad umjetninom. Po mom saznanju predmet se nalazi kod optuzene te moje pitanje glasi kako ja sada mogu doci do svog vlasnistva, da li je potrebno pokrenuti jos kakav postupak ili jednostavno odem po njega :-D ? (U presudi pise da je optuzena duzna izdati valjanu ispravu podobnu za prijepis vlasnistva te je predati u posjed tuzitelju, sve u roku od 15 dana)...Od presude je proslo vise od mjesec dana.

 

Zahvaljujem na vasem cijenjenom vremenu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, u ovome slučaju bi trebali saznati je li optužena voljna ispuniti sudsku odluku, a ako nije (što je vjerovatnije kad već to nije napravila u roku pa to možete i odmah) nadležnom sudu podnijeti Prijedlog za ovrhu radi predaje određene stvari koja se nalazi kod ovršenika ili kod treće osobe, prema čl.250 Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(U presudi pise da je optuzena duzna izdati valjanu ispravu podobnu za prijepis vlasnistva te je predati u posjed tuzitelju, sve u roku od15 dana).
a prepis vlasništva izvršiti,gdje??

Postoji li u presudi nalog tuženiku da tužitelju preda u posjed stvar(umjetninu opisanu po svojim karakteristikama) pod prijetnjom ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija