Jump to content

Prometni prekrsaj - Madjarska


Arrow

Preporučene objave

Postovani,

 

Dobila sam obavjestenje iz Madjarske o pocinjenom prekrsaju prekoracenja brzine gdje je ogranicanje 50 km/h, a vozilo se kretalo brzinom 71 km/h.

Obavjestenje je na madjarskom jeziku, prevedeno na hrvatski,ali u nekim djelovima nerazumnjivo, ne pise jasna uputa o pravnom lijeku, nema dokaza,tj. slike vozila.

Toga dana nisam bila u Madjarskoj, a s vozilom koje je u mojem vlasnistvu upravljale su tri osobe.

One ne mogu sa sigurnoscu potvrditi ni tko je vozio na toj dionici gdje je pocinjen navodno prekoracenje brzine.

Molim Vas da me uputite sta je najbolje napraviti u ovome slucaju, ako mogu pisati zalbu, da li je pisem na hrvatskom ili madjarskom jeziku ?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno Odluci 2005/214/JHA, svaka država članica EU, dužna je izvršiti pravomoćnu sudsku odluku (naplatu novčane kazne) druge države članice EU. Putem interne komunikacije sve policije EU, pa tako i naša policija od 1.1.2016. god. traži ili ustupa podatke za određene prekršaje (uglavnom brzina, pojas, pretjecanje itd.). Vi ste dobili obavijest o počinjenom prekršaju ili SABLON A TÁJÉKOZTATÓ LEVÉLHEZ. Dakle, ukoliko novčani iznos za pojedini prekršaj nije plaćen, država u kojoj je prekršaj počinjen ne može izvršiti prisilnu naplatu,odnosno ustupiti naplatu novčane kazne RH, ali ponovnim ulaskom počinitelja na njen teritorij, može poduzeti mjere protiv te osobe, odnosno vozila (ukoliko do tada nije nastupila zastara).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ovisi o vama, nitko vam neće reci da ne platite. Za sada ne znamo kakva je praksa, kolika je kod njih zastara itd. Ali siguran sam ako dođete na granicu da ćete imati problema. Osobno sam prije par mj prekoračio brzinu u Austriji (20 km/h više od dopuštenog) i dobio "information letter", ne znam kad cu opet sa svojim autom tamo al platio sam kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, da li onda da platim tu kaznu ili ne ?

Jako mala mogucnost je da ce trebati ici opet u Madjarsku sa mojim vozilom, tako je i mala mogucnost da ce se moci poduzeti mjere naplate u slucaju da bude moje vozilo ponovno zaustavljeno od strane Madjarske policije

Ima li kakva uplatnica ili treba poslat samo podatke?

 

Nije vozilo počinilo prekršaj nego osoba tako da nije bitno kod ponovnog ulaza u Mađarsku u kojem se vozilu vozač nalazi,može bit u pitnik u autobusu.

 

Kako kaže Drot ne znamo da li i kod njih postoji kazna za nedavanje podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Imao sam praktički identični prekršaj.

Pisati prigovor smatram da nema smisla je u onom lošem hrvatskom prijevodu kaže da se prigovor može podnijeti na hrvatskom jeziku ali da se plaća trošak prijevoda.

 

A što se tiče dokaza i slika, postoje na web stranici koja se nalazi u pristigloj dokumentaciji. Stranica je dostupna samo na mađarskom jeziku ali uz malu pomoć google prevoditelja brzo se shvati gdje upisati broj prekršaja i registraciju vozila.

Tamo su me dočekale 3 slike i vremenska traka, tipa današnji dan je unutar 30 dana što je rok za žalbe, nakon toga je 30 dana rok za plaćanje.

Piše u nalogu da je moguće platiti na više načina (uplatnica u prilogu), ali najjednostavnije je putem te iste web stranice platiti karticom.

 

Volio bih da nisam upoznao taj njihov sustav jer je minimalna kazna 30.000 HUF (cca 100€). Navodno i mi sve to isto radim turistima pa se nadam da će država "vratiti" taj novac u RH :)

Isto tako, kamera na dijelu gdje nakon brze otvorene ceste, dolazi znak naselja, semafor, odmah je završetak naselja ubrzo nakon semafora (naselje sječe prometnicu okomito) i ne znam kako sam ovo mogao izbjeći osim nekog naglijeg kočenja, radilo se o 3:30 ujutro, nigdje nikog, pustio sam nogu s gasa, usporio sa 85 na 72 i dobio kaznu. Djeluje jako nepravedno. Pogotovo jer se radilo da sam prošao tek nekoliko stotina km od više od 4000km na tom putu, nije mi se žurilo, nisam imao namjeru pokupiti nijednu kaznu u tih 4000km, ali nije uspjelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija