Jump to content

Dopunsko osiguranje nakon odjave s HZZO-a


polywoly

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam ugovor o dopunskom zdravstvenom osiguranju s Croatia osiguranjem. Skadenca ugovora je u ožujku, a kako je po njemu korisnik dužan raskid ugovora zatražiti najmanje 3 mjeseca ranije, ispada da moram plaćati još jednu godinu dopunskog tj. do 3/2019. Stvar je u tome da se uskoro selim u drugu državu EU gdje ću imati njihovo zdravstveno, zbog čega ću se trebati odjaviti s HZZO-a.

Moje pitanje je: moram li unatoč odjavi obveznog zdravstvenog osiguranja plaćati Croatia dopunsko?

Po mojoj logici ono bi se trebalo "ugasiti" po odjavi s obaveznog HZZO-ovog osiguranja, no ne nalazim da se to igdje spominje. U prilogu su njihovi Opći uvjeti.  

Zahvaljujem ako netko zna...

Opći.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po općim uvjetima na koje ste pristali, morate. Ipak, po čl. 3. tih Općih uvjeta, ugovor o dopunskom osiguranju može sklopiti samo osoba koja ima status obvezno osigurane osobe. Po čl. 10., ako ga ja dobro tumačim, ugovor prestaje trajati na dan kad prestane postojati zakonska osnova za osiguranje (što ja tumačim kao zakonska pretpostavka za osiguranje, što jest status obvezno osigurane osobe), što znači da bi danom kad prestanete biti obvezno osigurana osoba u HZZO-u, trebao prestati i ugovor o osiguranju. Međutim, to su osiguratelji i moguće je da ćete imati problem objasniti to drugoj ugovornoj strani. Ali ja bih svakako nakon odjave iz obveznog zdravstvenog, kopiju odjave s dopisom poslala osiguratelju, te obrazložila na gornji način, možda to uvaže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija