Jump to content

Prekoracenje ovlasti policijskog sluzbenika


mrksbrajo

Preporučene objave

Dana 21.2.2018 oko 15:00h uobičajno sam se išao doma s posla te pritom odlučio svratiti na benzinsku crpku nebi li nalio goriva , pritom ugledam policijsko vozilo koje stoji tu na benzinskoj crpci.

Nakon što sam ulio gorivo i ukljucio se u promet , s žmigavcem u smjeru kuće (400m od benzninske crpke) , primjecujem da policijsko vozilo krece zamnom , do trenutka kada sam dao lijevi žmigavac nebi li skrenio doma na ručak nakon 8-satnog posla.

U tom momentu policijsko vozilo signalizira rotacijskim svijetilima da se isključim iz prometa , što sam i napravio , izlaze 2 policijska službenika od kojih mi je jedan dobro poznat jer znam da sam mu na "piku" iz nekih njegovih razloga , jedini prekršaj koji imam u 6 godina od kad sam u prometu je upravo od njega jer sam mu dragovoljno jednom prilikom predao 0.3 mjesavine duhavana i "trave" zamotane u rizlu s filterom .

Po izlasku iz auta kad sam vidio doticnog poznanika sugeriram im da mi je sad jasno zasto me iskljucuju iz prometa , na sto oni meni odgovaraju "kontrola prometa , moze prometnu i vozacku i pretres" na što ja pristajem uz uslov da se maknemo 100 m dalje da mi iz obiteljske kuće uža i šira rodbina nebi pomislila da sam nesto opako skrivio.

Nakon što smo se pomakli , izvadio sam sve iz džepova i nisam imao ništa što su tražili , sve je teklo ok do trenutka kad je među stvarima koje sam izvadio ugledao daljinski od fotoaparta marke "NIKON" (fotografija mi je hobi i sekundarna djelatnost) i njega je taj predmet veličine 2,5 cm toliko zanimao što je , da je počeo nagađati da je to ključ od garaze , na to sam mu x2 odgovorio da nije i da nije ni bitno što je to , jer to nije ono što on traži , i na to su se oba dvojica naljutili vec malo na mene , a i ja na njih , mada nebi trebao imati to pravo jel , i odgvorio im da triba malo bolje poznavat svjetske brandove da bi znali da to nije ključ od garaže , i nakon te recenice je nastao DELIRIJ .

To ih je toliko naljutilo da je nastala totalna promjena postupanja samon, počeli su mi se derat u lice "što ti misliš da sam ja glup? , ja nisam glup!" i "sad češ ti vidit koje su moje ovlasti i šta je pravi pretres" , na to su me bacili na haubu od nečijeg parkiranog auta , jedan me držao , a dotični kojeg poznam me udrio dva put po nogama nebi li ih raširio i započeo je detaljni pretres koji traje 5 minuta .

Nakon toga , ljuti što nisu pronašli ništa , jer ništa ni nemam , kreću u pretres automobila , na što ja pristajem , što traje jos 10 min , cijelo auto su mi naopako iskrenili i naravno ništa nisu pronašli.

Nakon pretresa automobila mi se obraća dotični službenik i sugerira mi da ćemo ić u postaju na test za drogu , na što ja pristajem .

Dolaskom u postaju , odvode me u neki mali ured u kojem nema ni kamere ni ništa što će štiti moja prava , posjeli na stolicu i krenili pripremat test "liza" koji uzimam po prvi put , uz to se dotični neprekidno derao na mene i nekoliko puta me nazavo budalom napušenom i nekoliko puta udarao šakom od stol , ja sam od tu nadalje samo šutio jer sam osjetio da od tolike agresije i ljutnje više nemam kao građanin pravo glasa .

Prije nego li ce ovaj donijet "lizu" , dotični me skida gologa i pregledava mi tijelo , patike i čarape također.

Potom dolazi mu kolega s tom "lizom" i sugerira mi da moram 5 minuti to cuclati , što sam i napravio , nakon 5 min vade mi to iz usta i kao nije bila dovoljno natopljena pljuvačkom , meni je ona usta posušila i nisam nikako mogao skupiti pljuvačku i ja im sugeriram da je vratim još malo u usta i oni mi je daju , nakon 3 min opet ništa , dotični je na to vidno ljutit i sugerira mi da pljunem u neku plastičnu boćicu , što sam i napravio , no zbog suhih usta bilo je premalo pljuvačke , mada sam ih molio vode malo ali mi nisu dozvolili radi utjecaja na test.

Prije nego li ce prekrsit ovlast na nacin fizickog nasrtaja , prijeti mi drugim prekogranicenjem ovlasti , na nacin da ce mi pretrest kucu i motor , za sto nema nalog , a ja sam i na to prista mada sam vidio da me samo "plaši" jer nemam ni doma ni nigdje nista , jer pobogu nisam kriminlac , vec ponekad se pocastim "pizom" marihuane od 100 kn .

Nakon toga mi dotični sugerira da idemo na hitnu vadit krv i mokraću , što je mene naljutilo jer je to jos sat mog vremena otišlo u nepovrat , te pritom malo , ali samo malo glasnijem tonom govorim "ajmo ca na hitnu samo da se rijesin ovoga sta prije" što oni očito krivo shavacaju jer slijedi prekoračenje ovlasti , u tom trenutku dotični se zaletio na mene , obara me na pod sa stolca , radi mi polugu gušenja na vratu a kolega mu zatvara rolete od jedinog prozora u sobi i legne mi preko ostatka tijela , to je trjalo nekih 3,4 min , nisu mi dali doć do zraka niti da pricam , nekako samo izvukao ruke i digau u zrak , i smogao snage da im kazem "sta to radite?" na što mi ovaj odgovara "začepi , nisi tu da pricaš" ,ja sam se tu malo počeo trest jer sam se iskreno , oprostit na izrazu usra u gace , jer su dva krkana od 90 kila nasrnili na mene , nemogu im prakticki ništa.

Nakon što sam im uputio pitanje "šta vi mene toliko mrzite , šta san van ja skrivija" situacija se malo smiruje , dotični baca "lizu" u kantu uz " jebem ti mater debilu radi tebe sam potrošija test", i započinje svoj govor u kojem je on 3,4 minute mi se derao u facu kako ja njih moran poštovat  i da idući put kad me sretne ce me opet pretrest i da ja moram samo postupat po zapovijedima , jer on gradi svoju kako je naziva "karijeru" , ja sam tu odlucio samo šutiti da sve što prije prođe , i nakon 1h i 15 min me puštaju iz postaje bez iti jednog papira .

 

.... Moj dosije u policiji neopravdava način na koji se samon postupa , jer jedini preksraj uz jos jedno prekogranicenje brzne sta je snimila kamera i nekolicinu kazni za parking , je onaj što mi je dotični napisao za smotuljak od 0.3gr s filterom i duhanom i travom , i zbog tog samo proveo 8h u postaji jer nisam htio ic na test jer bi ga pao na THC jer sam ga konzumirao tu vecer , i isto tako sam platio 3500 kn kazne , mislim da samo dobio što sam zaslužio , inace sa bilo kojim krim i prometnim sluzbenikom u postaji nemam bas nikakvih problema , uvijek sam uredan i niti jednom nisam napuhao na alkotestu preko 0,0.

Imate li kakvi savijet u vezi ovoga , da ovo sve ostane samo na priči ili da idem korak dalje?

Uzmite u obzir da je dotični prometni policajac .

Hvala unaprijed.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shvacam to , apsolutno , no ja nisam dobio niti jedan jedini papir da sam ja uopce bio u PP .
Ja mogu mailom isto to sve rec sto sam sad tu vama , mozda jos i detaljnje , ali to je samo moje RIJEČ protiv NJIHOVE.

To je sve sto imam , ja sam odmah po zaustavljanju iz prometa , bez da sam napravio prometni prekrsa , dotičnog službenika , kad mi je rekao da ce me pretrest , upozorio da nakon pretresa , želim potvrdu o tome , na što mi je on odgovorio da takvo što nepostoji.

Možda je ovo pitanje više advokatskog karaktera nego li forumskog , jer ipak se radi o manjku fizičkih dokaza...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemam nije to bilo nikakvo udaranje do krvi , samo 2 sluzbenika koji leze na meni na podu nicim izazvani , stim da me jedan drzi za vrat , malo sam osjetio da mi je gornja usna natekla ali to je trajalo punih 10 minuta , to na tečenje , jedina bol je ta psihička jer sam pomislio da bi mi mogli puno gore stavri napravit u trenutku kad ovaj zatvara rolete od prozora a ovaj me idalje drzi na podu prostorije .

Da je bilo bio sta vidno svakako bih odmah otišao.

No sve mi se ćini da ja iz ovog necu nista izvuc , jer oni mene smatraju konzumentom marihuane i ja cu uvijek bit ukrivu , mozda moja svijest o svemu tome doticnog sluzbenika provocira to tih mjera , jer sam osobno bio u 3 drzave u kojima je marihuana legalna i u rekreativne svrhe i nesmatram je toliko zabranjenom koliko oni jesu , kao i nas zakon , no to ocito nije moja borba , jer kakva nam je policija takva nam je i drzava , nek sam ja kriminilac jer zapalim ponekad u svoja 4 zida , oni sto im triba sekunda da dobiju napadaj bijesa se stite parolom "sigurnost i povjerenje" ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , mrksbrajo je napisao:

Nakon toga mi dotični sugerira da idemo na hitnu vadit krv i mokraću , što je mene naljutilo jer je to jos sat mog vremena otišlo u nepovrat , te pritom malo , ali samo malo glasnijem tonom govorim "ajmo ca na hitnu samo da se rijesin ovoga sta prije" što oni očito krivo shavacaju jer slijedi prekoračenje ovlasti , u tom trenutku dotični se zaletio na mene , obara me na pod sa stolca , radi mi polugu gušenja na vratu a kolega mu zatvara rolete od jedinog prozora u sobi i legne mi preko ostatka tijela , to je trjalo nekih 3,4 min , nisu mi dali doć do zraka niti da pricam

 ako si iznio istinu,a pogotovo ako je iznad citirano točno...i ako se želiš s tim zamarati napravi prijavu protiv policajaca pa i državnom odvjetništvu...nećeš uspjeti vjerojatno ništa dokazati ,ali treba nadrđenima skrenuti pažnju na djelatnika/e koji izgleda imaju problema sa kontrolom...pa neka malo i njih "pretresu" ko što su oni tebe...možda se pokaže da oni inaće imaju ekscese takve prirode...

i ubuduće poslušaj ovaj savjet

prije 6 sati , drot13 je napisao:

Što se tiče događaja, kad te zaustavljaju, daj im dokumente bez sugeriranja. Ti ideš na živce njima, oni tebi, i onda događaj eskalira

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne kazem da niste u pravu, ne kazem da ste u pravu. Kod ovakvih situacija ( ako ste u pravu ) poraz nastaje u startu, jer nemate dokaza. Cesto smo svjedoci kako poraz nastaje ako i ima nekakvih dokaza, odnosno vidljivih ozlijeda, MUP pravda to opravdanim sredstvima prisile. Sredstva prisile koja ostavljaju ozlijede, mogu, a i ne moraju biti opravdana. No, ako uzmemo u obzir iskljucivo da u ovom slucaju vi govorite istinu, postupanje policajaca svakako nije po zakonu, ali konkretno, nemate dokaza i unutarnja kontrola ne bi pronasla propuste na temelju vase rijeci, jer ce i oni imati slozeni odgovor i na tome bi ostalo. Dokaza nema. U policiji, kao i na ulici, gdje ima dobrih i losih ljudi, tako ima i dobrih i losih policajaca, koji kalaju ugled svih ovih dobrih. Medutim, i to ce se sve dodatno suzbiti kada se u potpunosti implementiraju kamere na uniformi koje snimaju intervenciju. Ispravnom policajcu kojemu znacka predstavlja cast i postupanje po zakonu, kamera nece smetati. Ostalima hoce. Nazalost, takvi kakve ste opisali postoje. Osobno sam cist u svim evidencijama i nikad nisam imao niti najmanjih problema sa policijom. Kad bi doslo do nekih cudnih tonova, ubrzo bi se to ublazilo. Eh, sad ovisi do osobe ili do vaseg pristupa. Svakako, kako su vam gore napisali, nema potrebe da se zestite, pogotovo sa tim stavovima o legalnoj marihuani. Jer ona to nije, i dok je tako, price o legalizaciji ostavite za politicke tribine jer je za policiju to nista drugo no prekrsaj. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisao sam već na sličnim temama, bez obzira ima li dokaza ili ne, takve stvari treba prijavljivati, pa čak i ako bude negativan odgovor (da su postupili u u skladu sa zakonom). Svakom policajcu se može dogoditi pokoja lažna prijava, ali ako ih u kratkom vremenu naniže preko nekoliko, onda je to znak da nešto ne valja i da se nešto mora promijeniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , atomic95 je napisao:

No, ako uzmemo u obzir iskljucivo da u ovom slucaju vi govorite istinu, postupanje policajaca svakako nije po zakonu, ali konkretno, nemate dokaza i unutarnja kontrola ne bi pronasla propuste na temelju vase rijeci, jer ce i oni imati slozeni odgovor i na tome bi ostalo.

Kad se netko "dovodi" u PP šef smjene mora znat tko je došao i zašto,a doveli su ga radi testa na droge pa mu ni taj ne može previše pomoći.Naravno,nema ozljeda nema dokaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se nadovezem. Ovaj forumas navodi kako je imao problema sa zakonom oko marihuane. Inace, ukoliko osoba koja je legitimirana nije vidno pod utjecajem opijata, a niti je prijavljivana za ta djela do sada, iako ima pravo, moze li policijski sluzbenik odgovarati za takva postupanja? Primjerice: u postaju dovodi obiteljskog covjeka na test za droge. Sa njime prisutno i dijete u autu. Nema sumnje da je pod utjecajem. Ali zamjerio se sluzbeniku nekad davno i on to nije zaboravio. postoje li odredbe koje sankcioniraju maltretiranje? inace, kakva su iskustva sa unutarnjom kontrolom? Sankcioniraju li policajce? Koliko je to cesto? Jednom sam imao prilike biti zaustavljen u prometu, nije bilo prekrsaja, nije bilo nesporazuma. Cista provjera. No, zamijetio sam sljedece. Policajac zaustavlja rotirkama, zaustavlja auto, u tom trenutku otvara portapak i tek tsda oko pasa stavlja svoju opremu (do tad je nije nosio), te nakon postavljanja opreme prilazi mom autu radi vrsenja radnje. Ponajprije radi njegove sigurnosti to nije dobro, jer u drugom autu je miga biti bilo tko. Takoder, tijekom postupanja nije nosio sluzbenu kapu koju je duzan nositi ako se ne varam. Ima li u ovakvom ponasanju sluzbenika elemenata za unutarnju kontrolu ako uzmemo u obzir da postoji npr slike iz kojih se sve vidi? Da se razumijemmo, nemam slike niti imam namjeru prijavljivati ikoga kad se nije nista dogodilo, cisto me zanima jel njegov odnos prema opremi i poslu ispravan kad je takva situacija bila u pitanju. ?

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, atomic95 je napisao:

Inace, ukoliko osoba koja je legitimirana nije vidno pod utjecajem opijata, a niti je prijavljivana za ta djela do sada, iako ima pravo, moze li policijski sluzbenik odgovarati za takva postupanja?

Misliš, može li odgovarati za testiranje na droge? Ne može, ne treba osoba biti vidljivo pijana/drogirana da bi se mogla testirati.

 

Prije 7 minuta, atomic95 je napisao:

I inace, kakva su iskustva sa unutarnjom kontrolom? Sankcioniraju li policajce? Koliko je to cesto?

Iskustva su svakakva, ne može se generalizirati. Disciplinske kazne funkcioniraju, a i kada se utvrdi da nema nepravilnosti, ne utvrdi se tek tako. Policajci pišu izvješća, ispituje ih se (njih, kolege, rukovoditelje...), idu na poligrafe i sl. Žalbe se ne uzimaju tek tako.

 

Prije 7 minuta, atomic95 je napisao:

Policajac zaustavlja rotirkama, zaustavlja auto, u tom trenutku otvara portapak i tek tsda oko pasa stavlja svoju opremu (do tad je nije nosio), te nakon postavljanja opreme prilazi mom autu radi vrsenja radnje.

Za ovo bi bio disciplinski kažnjen (ustega s plaće), a i to nema veze sa zdravim razumom. Nije kod nas divlji zapad, ali baš nikad ne znaš koga ćeš sresti...

 

Prije 7 minuta, atomic95 je napisao:

tijekom postupanja nije nosio sluzbenu kapu koju je duzan nositi ako se ne varam.

Ista stvar, moguć disciplinski prekršaj.

 

Što se tiče kape, za to ne treba zapinjati u kontaktu s policajcima. Ja ju nosim, ali ako tražimo nešto posebno ili očekujemo otpor, često ću skinuti i nju i naočale (nekad i jaknu, bez obzira na vrijeme), jer mi je tako praktičnije. Nikad ne znaš zašto radimo to što radimo, a i kapa nema utjecaja na eventualni prekršaj niti ikoga amnestira od policijskog postupanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Samo oko testa, posto iz mog iskustva to nisam nikad dozivio. Kako policajci zakljucuju da je potreban test? Nema nekog posebnog razloga? Jasno mi je kada se zaustavlja i rade se svima testovi na droge, kao dio postupanja. No, ja mislim na situaciju kada nije odredeno raditi test. Jer sto puta policija md zaustavila u prometu. Nitko nikad nije rekao e sada ides sa nama u postaju raditi test na droge. Sto se za takvu situaciju mora ispuniti. Ovo sto se opreme.tice, slazem se sa vama, ne treba cjepidlaciti radi kape, ali kada sam vidio ovo sa opremom oko pasa, onda mi je i kapa upala u oko. A i iako nije bilo prekrsaja niti nesuglasica, dogadaj mi je ostao u memoriji jer se radilo o mladom policajcu, koji je postupio relativno bahato. Znate, naocale za sunce su tu, kape nema, a oprema se stavlja po izlasku iz vozila. Takoder, iako nije normirano, ali stvar je bontona. Umjesto dobar dan, islo se odmah na molim vozacku. Kad je dobio, pitao me znam li razlog zaustavljanja? Rekoh ne. Kaze on prosli ste kroz dopunsko crveno svjetlo. Kazem nisam sigurno, bilo je zeleno. On mi vrati dokumente, ode u auto (bez rijeci) i ja ocekujem da ce me provjeriti ili nesto slicno, on vam ugasi rotirke, lijepo me zaobide i ode ca. Eto situacije. Cudnovato! Inace, da je kulture, ljudi ne bi ni pamtili ovako nesto.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 34 minuta, atomic95 je napisao:

Kako policajci zakljucuju da je potreban test? Nema nekog posebnog razloga?

Ne nudi se svakom i bez veze, uvijek ima neki razlog, a može biti svašta - način vožnje, reakcije, izgled, miris, evidentiranost...

Inače, ja sam na sudu jednom morao objašnjavati kako sam relativno novog "BMW-a" izdvojio za kontrolu i baš pogodio neregistriranog, a bila je riječ o reakciji vozača kad nas je vidio (on je bio na glavnoj, mi smo se uključivali sa sporedne)... Na trenutak se scimao, piknuo kočnicu, malo okrenuo volan, sve u istom djeliću sekunde, ali onda se sabrao i normalno nastavio voziti dalje. Kad stalno gledaš oko sebe aute u prometu, nešto takvo odmah upadne u oči. Tako je često i s ovima pod utjecajem... Opet, naravno da nekad i fulamo, nije to egzaktna znanost...:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Evo moja sapunica sa gradskom PP se nastavlja.

Starog prijatlja tuzio nisam , za to u postaji jer me bas briga i neda mi se snjima bahcat jer nikad nebi to uspio dokazat , ocito je najbinja stvar u gradu da ja pristanem pusit gandzu :)

Opet se pali rotacija zamon , nikakvim prometnim prekrsajem izazvani , djelatnici me zaustavljaju , daju mi alko test , 0.0, test na drogu (lizajka) , opet isti ishod , nisam uspio dovoljno navlazit , a trudio sam se oba dva puta , i potom testa vadenja mokrace i krvi , na koji sam pristao , jer nisam dugo zapalio , 7 dana  , tako nesto , al vjerovatno cu bit pozitivan ...

@drot13 evo tebe cu samo kratko upitat savjet , mada sam toliko toga istrazio da mislim da vec i sam znam ishod ( mozete me jos malo pa stavit za moderatora foruma :D )

Znaci u roku od 3 . Mjesseca ce mi doma doc rezlitati i poziv na sud , u slucaju da je test pozitivan , trazit ce 5000 kn plus 1500 troskova vjestacenja , sta cu morat priznat , iznijet olakotne okolnosti ( minimalac , slabo imovisnko stanje ) , plus placanje u roku od 8 dana , moguce da cu platit 1/3 od 5000kn , sta je oko 1600 plus ovih 1500 , oko 3000 kn , ako se nevaram , i ako mi sud odobri olakotne okolnosti , jedna koja mi neide u prilog je ta sta sam prije dvije god odbio test .

No ono sta me zanima jest oduzimanje vozacke , sto ce bit sigurno 2 mjeseca i izvanderdni ljecnicmi test koji ce takoder bit ukljucen?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fala na brzom odg.

Daj mi jos samo reci jeli ima smisla na sudu u slucaju pozitivnog testa reci , kao sto i je , da prilikom upravljanja nisam bio pod utjecajem , jel postoji neka racunia o udjelu THC u krvi , nesto kao kod allohola , jer citao sam da u urino stoji duze od 10 dana , u krvi do 3 dana.

I taj izvanerdni ljecnicki se ponavlja do negativnog ishoda u slucaju pozitivnog vjestacenja?

Edit.

Kao i sto mi u nalogu pise da nisam pravilno koriso lizu , a lizao sam no bila su mi suha usta , jeli ima potrebe da se to takoder iznosi?

uređeno: od mrksbrajo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 42 minuta, mrksbrajo je napisao:

jeli ima smisla na sudu u slucaju pozitivnog testa reci , kao sto i je , da prilikom upravljanja nisam bio pod utjecajem , jel postoji neka racunia o udjelu THC u krvi , nesto kao kod allohola

Da, možeš reći da je prošlo više vremena, ali nema nekog utjecaja na sam opis prekršaja. Možda ti uzme u obzir kod odmjeravanja kazne.

 

Prije 42 minuta, mrksbrajo je napisao:

I taj izvanerdni ljecnicki se ponavlja do negativnog ishoda u slucaju pozitivnog vjestacenja?

Liječnik procjenjuje jesi li sposoban voziti, a ako procijeni da nisi, vozačka dozvola se poništava.

Ne znam je li svaki pozitivni rezultat automatski i procjena da nisi sposoban voziti. Naletit će netko tko zna...

 

Prije 42 minuta, mrksbrajo je napisao:

Kao i sto mi u nalogu pise da nisam pravilno koriso lizu , a lizao sam no bila su mi suha usta , jeli ima potrebe da se to takoder iznosi?

Da, možeš objasniti zašto je tako ispalo (suha usta nisu tvoja krivnja, to je objektivna okolnost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , mrksbrajo je napisao:

u slucaju da je test pozitivan , trazit ce 5000 kn plus 1500 troskova vjestacenja , sta cu morat priznat , iznijet olakotne okolnosti ( minimalac , slabo imovisnko stanje ) , plus placanje u roku od 8 dana , moguce da cu platit 1/3 od 5000kn , sta je oko 1600 plus ovih 1500 , oko 3000 kn , ako se nevaram , i ako mi sud odobri olakotne okolnosti , jedna koja mi neide u prilog je ta sta sam prije dvije god odbio test .

No ono sta me zanima jest oduzimanje vozacke , sto ce bit sigurno 2 mjeseca i izvanderdni ljecnicmi test koji ce takoder bit ukljucen?

Ako bude išao prekršajni nalog tražit će kako si napisao a ako pokrenu optužni prijedlog mogu tražit i maksimalnu kaznu.Pošto si već odbio i imao zabranu nema potrebe da unaprijed računaš kako bi moglo na kraju izaći.A na sudu možeš tražit i obročno plaćanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija