Jump to content

Mirovina


dea 333

Preporučene objave

Poštovani,

Dobila sam rješenje za mirovinu u Hrvatskoj (7,4godine rada) sa navršenih 61god.i 9 mjeseca.starosti.

Interesira me hoću li sa navršenih 65 g.starosti ( radila sam u BiH  13 godina) dobiti i iz Bosne mirovinu i jel trebam podnijeti zahtjev za to ili se to automatski sa navršenih 65 godina obračunava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

kao sto je iz vaseg posta vidljivo zahtjev za mirovinu HZMO-u ste podnjeli u 2017.godini kad ste prema postojecem ZOMO-u imali navrsenih 61.god. i 9 mjeseci zivota i imali ste pravo po prijlaznom periodu za zene na punu starosnu mirovinu, ali na razmjerni dio za tih 7 god. i 4 mjeseca ostvarenog mirovinskog staza.

Kao sto navodite da ste u RH imali navrsene 7 god. i pretpostavljam 4 mjeseca radnog staza, te u BiH 13 godina mirovinskog staza, oba staza se zbrajaju i ukupno imate 20 godina i 4 mjeseca mirovinskog staza, upravo taj zbrojeni staz iz dvije drzave ispunio je i uvijet za starosnu mirovinu u RH od minimalnih 15 godina.

Prilikom predaje zahtjeva za mirovinom u RH, HZMO je predao vas zahtjev za mirovinom i "Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje" u BiH, kako prema njihovom vrijedecem zakonu u 2017. god. uvjet za starosnom mirovinom 65 god. zivota i 20 god. penzijskog staza zadovoljavate kad navrsite 65 godina zivota, razmjerni dio mirovine za tih 13 godina mirovinskog staza navrsenih u BiH pocet cete primati za cca 3 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija