Jump to content

Agresivno porezno planiranje


Ruby_Danderfluff

Preporučene objave

Podržavam svako nastojanje da se zlouporabama stane na kraj, iako RH je jedna mini-verzija Orwellove "Farme", pa će i tu biti jednakih i "jednakijih". A onda badava sve, ako ćemo mišiće trenirati na "anonimcima", a "kapitalcima" gledati kroz prste.

S druge strane, država bi trebala voditi brigu o poticanju pozitivne poduzetničke klime, a koliko uspješno to doista radi - za raspravu je. Eto, recentno - na sva zvona obznanjuje se nikad bolje stanje u državnoj blagajni, pa me baš zanima na koji način će se višak utrošiti i hoće li, obzirom da smo u suficitu, vlast razmisliti o micanju nekih tereta (odnosno njihovu smanjenju)? Ili ćemo i dalje biti k'o oni Indijanci iz priče, koji svake godine ruše sve više drveća, spremajući se za zimu, koja nikako da dođe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naišla sam na ovaj članak na chatu za računovođe, oni su prilično ogorčeni, jer "nije dosta da pratimo sve zakone i propise i njihove izmjene, sad moramo još paziti i na "duhove" u zakonu". Tamo se rasprava razvila u smjeru treba li ograničiti mogućnost osnivanja novih društava i slično (što bi, dakako, ograničilo poduzetničke slobode) i kako je PU ustvari stavila na savjest svim sudionicima u pravnom prometu da vode računa da se zlouporabe spriječe "pa nismo mi financijska policija". 

Uglavnom, osnivanje novih društava radi ostanka izvan sustava PDV-a je dopuštena porezna evazija, ali što će nam uopće PDV ako ćemo ga izbjegavati? 

Slažem se s ovim za porezno rasterećenje od općekorisne funkcije šuma pa nadalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija