Jump to content

Građevinska dozvola


lumio84

Preporučene objave

Postovani,

trebam pomoc i savjet neznam da li sam na pravom mjestu, ali nadam se da netko ima pravni savjet. Trebam traziti gradevinsku dozvolu za dizanje kata. U prirodi udaljenost od susjedne parcele vec postojece kuce na koju dizem kat je 1.5m to znaci da bi na istoj udaljenosti se i kat nadogradivao. Gledajuci geoportal i katastarske granice parcele i moje kuce koja je ucrtana ta udaljenost do susjeda izlazi i vise od 3m, zapravo po tome moja parcela ulazi po tome jos u njegovo. 

Mene zanima sljedece, kad mjerodavni izdavaju dozvolu, da li se gleda stanje u prirodi ili stanje katastarskog plana, jer zbog ovih udaljenosti mi je to bitno.

 

Hvala svim dobrim ljudima na savjetu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne uzimajte Geoportal zdravo za gotovo jer u dosta područja RH nije idealna uplana digitalne fotografije i katastarskog plana.

Što u prijevodu znaći da se koristeći isti ponekad čini da se dobilo više (ili manje) gledajući granice čestica u odnosu na sliku. Mjerodavno će biti izvadak iz katastarskog plana koji će izdati nadležni kat. ured.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, lumio84 je napisao:

ene zanima sljedece, kad mjerodavni izdavaju dozvolu, da li se gleda stanje u prirodi ili stanje katastarskog plana, jer zbog ovih udaljenosti mi je to bitno.

 

, Spitfire je napisao:

Mjerodavno će biti izvadak iz katastarskog plana koji će izdati nadležni kat. ured.

:palac: situacija će biti prikazana na kopiji plana ili drugom odgovarajućoj orto foto karti u propisanom mjerilu, a udaljenost od međe jedino točno može utvrditi ovlašteni geodet. 

  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija