Jump to content

Kako da zaštitim moju majku


turist65

Preporučene objave

U siječnju ove godine županijski je sud presudio da sam dužan zaostalu alimentaciju i da mi presuđuje uvjetno s rokom u kojem to moram učiniti.

U isto vrijeme moja bivša supruga u Hrvatskoj (ja živim vani) nagovara moju majku (80 god) da našem djetetu prepiše svoj stan. Kako sam ja jedini i primarni nasljednik svoje majke iz ovoga vidim da me ona želi lišiti mogućeg nasljedstva, ali i time mogućnosti da postignemo dogovor da - recimo - ja se odreknem svojega nasljedstva, ali da me se ne trpa u zatvor po istjeku tri godine uvjeta, te tako prizna stan u dug za alimentaciju.

Problem je i u tome što se moja bivša supruga koristi lažima da uplaši moju majku. Govori joj kako sam ja dužan novac Poreznoj upravi, pa bi, ako ja naslijedim stan, država ga ionako ovrhom uzela. Ja nisam dužan ni lipe, nikome. 

Trebam li ovo kazneno prijaviti? Kako da zaštitim svoju majku od ovakvih manipulacija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , turist65 je napisao:

recimo - ja se odreknem svojega nasljedstva, ali da me se ne trpa u zatvor po istjeku tri godine uvjeta, te tako prizna stan u dug za alimentaciju.

Ostat ce te bez stana, zavrsiti u zatvoru, i dalje morati uzdržavanje platiti. Nemojte to činiti. 

A s majkom sklopite ugovor o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju, ili neka vam odmah daruje stan, ili upišite pravo doživotnog plodouživanja majke/vas na taj stan, bilo što, jer kada ga daruje, nema više povratka...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino Vam je rješenje da u roku kušnje platite zaostatke uzdržavanja, a majku da uputite da ne sklapa nikakve poslove s bivšom suprugom vezano na svoju imovinu. Dok god Vaša majka ništa nije poduzela da ošteti svoju imovinu, nema riječi o kaznenom djelu, jedino ako se radi o učestalom uhođenju i maltretiranju putem telefona, osobno ili drugim sredstvima, u kojem slučaju možete pokušati kazneno prijaviti suprugu za kazneno djelo nametljivog ponašanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija