Jump to content

Visoki iznos naknada za ovrhu


adriatic

Preporučene objave

Poštovanje

dužnik sam osiguravajuće kuće kojoj uslijed gubitka posla nisam platio cijeli iznos. Iznos ne poričem no dobio sam poštom ovrhu sa izuzetno visokim troškovima ovrhe (većim nego iznos druge slične ovrhe koju imam). Na iznos duga 1600 Kn dobio sam za platiti troškove ovrhe 1100 Kn. Na drugom sličnom dugovanju dobio sam troškove ovrhe 280 Kn, skoro četiri puta manje.

Specifikacija:

Odvjetnički troškovi (sastavljanje prijedloga) - 312.00 Kn
Javnobilj. troškovi (nagrada, dostava) - 156.00 Kn
Predvidivi troškovi (pribava pravom. ovršnosti) - 469.00 Kn
Javnobilj. troškovi - 95.00 Kn
Dostava pravomoć. rješenja - 19.00

Molim ljubazno za odgovor, da li je država dala pravnu mogućnost za toliku razliku u cijeni sličnih ovrha sličnog iznosa dugovanja. Da li sam obavezan platiti sve troškove navedene ovrhe koji iznose 70% dugovanja ili imam prave osnove osporiti iznos. Nisam u materijalnoj situaciji da mi ta razlika ne predstavlja problem.

Zahvaljujem na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predvidivi troškovi ovrhe kao što u troškovi izdavanja potvrde pravomoćnosti i ovršnosti u iznosu od 30 kuna bez PDV-a ili troškovi za pribavljanje potvrde o pravomoćnosti i ovršnosti po odvjetniku u iznosu od 250 kuna bez PDV-a, su troškovi koje ovršenik mora plati, ali samo ako nije postupio po nalogu za plaćanje iz rješenja o ovrsi, odnosno predvidive troškove ovršenik je dužan platiti samo kada rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave postane pravomoćno i ovršno. Tako da, ako prema zaprimljenom rješenju o ovrsi platite glavnicu tada još uz nju imate platiti ove odvjetničke troškove (sastavljanje prijedloga) - 312.00 Kn i javnobilj. troškove (nagrada, dostava) - 156.00 Kn, i to bi bilo to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija