Jump to content

Preporučene objave

Nakon dva mjeseca rada kod poslodavca dobila sam poslovno uvjetovani otkaz, 26.6. s istekom rada 30.6.2018.. U ugovoru je naveden krivo datum pocetka mojeg ugovora, pravo na godisnji odmor nije spomenuto. Ulozila sam zahtjev za zastitu prava na sto poslodavac nije odgovorio te sam podigla tuzbu zbog nezakonitog otkaza. Poslodavac me je odjavio sa 1.8., sto nije prihvatio HZZ te je od poslodavca trazio potvrdu o razlogu otkaza s 1.8. sto poslodavac nije zelio poslati. Meni su ponudili nagodbu za jednu placu, sto nisam prihvatila dok se ne posalje potvrda na HZZ. Opoziv odluke o otkazu poslao mi je njihov odvjetnik mailom 1.10.  a kako sam vec bila ozlijedjena poslala sam potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i otvorila bolovanje. Dana 4.10. njihov mi je odvjetnik mailom poslao otkaz zbog nezadovoljavanja na probnom radu ( u UR je navedeno da se pismena dostavljaju na adresu stanivanja iz UR).

Sto sad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uložite zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa jer da Vam nije omogućeno da radite tijekom probnog rada pa da stvarno i obavljate poslove radnog mjesta za koje je probni rad ugovoren. Nakon što poslodavac ne opozove odluku o otkazu, opet idite u radni spor radi nezakonitosti otkaza. Proguglajte malo, ima sudske prakse o probnom radu koja kaže da je otkaz zbog nezadovoljavanja na probnom radu nezakonit ako radniku nije omogućeno da obavlja upravo poslove za koje je probni rad ugovoren (konkretno, u jednoj odluci je žena bila zaposlena kao skladištar, a faktično je obavljala poslove čistačice, i onda dobila otkaz zato što nije zadovoljila na radnom mjestu skladištara?!?) Ako ne uspijete naći, javite mi se na PM pa ću probati ja iskopati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima... jos nesto me muci... moze li poslodavac uopce jednostrano bez suda opozvati odluku o otkazu nakon prekida radnog odnosa (2 mjeseca je proslo) te nakon podizanja tuzbe protv otkaza? Jer trazio je da drugi dan dodjem na posao a mozda radim na drugom radnom mjestu. I ako nemam vise vazeci UR sto me za tog poslodavca veze??? 

uređeno: od yvanji
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija