Jump to content

problem sa arhitektom


kolocep

Preporučene objave

Lipi pozdrav drustvu na forumu,

procitao sam nekoliko tema i dosao do zakljucka da nema podrucja zivota gdje nije doslo do konfllikta sa ugovorenim stranama. Kod mene se pojavio problem sa Arhitektom i realizacijom ugovora i nekorektnog odnosa gospodina prema nama kao klijentima. Sklopili smo ugovor o izradi projektne dokumentacije za obiteljsku kucu sa arhitektom i dobili idejni projekt koji nam nije odgovarao. Mi  smo sami razradili nacrt kuce, poslali arhitekti i nakon vise dorada uradjen je idejni projekt, krenulo se sa ishodjenjem suglasnosti i izradom glavnog projekta koje se oteglo 6 mjeseci. Napokon je stigao mail da je glavni projekt gotov sa racunom kao i opomena ako ne platimo u roku 8 dana da ce nas predati na sud i pokrenuti ovrhu. Nismo mogli doci preuzeti dokumente i platili smo 4/5 cijene a ostatak kod preuzimanja dokumenata. Kada smo dosli preuzeti projekat, ispostavilo se da je arhitekta ( nije taj dan bio u uredu ) lagao samo da dodje do novca, uz to na jednom  od projekata stoji ime osobe ( zaposlenica kod arhitekte ) koja tvrdi da ona nije radila taj dokument nego netko drugi.  Dio projekata koji su gotovi  nismo dobili  a arhitekta nece da se javi da dogovorom rijesimo sporno stanje.  Zanima me je li doslo do krivicnog djela  krivotvorenja dokumenata od strane arhitekte, je li prevara i iznuda novca takodje krivicno djelo i koliko bi mogao  potrajati sudski proces ako ga pokrenemo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije da nema elemenata nikakvog kaznenog djela i trebali bi spor rješavati privatnom tužbom.

Pismeno (preporučeno s povratnicom) zatražiti arhitekta da ispuni ugovoreno u nekom razumnom roku (npr. 15 dana) ili ćete u protivnom podnijeti kaznenu prijavu (ima ili nema kaznenog djela, nebitno, vi svejedno sumnjate i možete podnijeti kaznenu prijavu) i privatnu tužbu. Ako svejedno ne ispuni obveze iz ugovora, morat ćete ga tužiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem se na  pomoci, iskreno nisam sklon parnicama koje ce se ionako otegnuti, a jedan dio posla je odradio, na zalost  lose, tako da bih akceptirao gubitak. Ostaje pitanje da li je ponasanje arhitekte ( prevara i iznuda novca ) dovoljan razlog da mogu otkazati ugovor i rijesiti se prevaranta i u miru angazirati drugog, ili moram angazirati odvjetnika? Da li je dovoljan dokaz za prevaru mail sa racunom i prijetnjom ( potpisan od doticnog ) za prijavu stegovnom sudu HKA?

Unaprijed  zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija