Jump to content

Prodaja tvrtke - problem sa B-netom


Tempe

Preporučene objave

Ljubazno Vas molim za savjet vezano uz slijedeću problematiku.

Moj otac je krajem ožujka 2018 godine prodao tvrtku koja je imala sjedište u Zagrebu. Na sudskom registru upisana je promjena vlasništva tvrtke, te novi vlasnik ima sjedište u Glini. Nakon prodaje tvrtke dvije fiksne telefonske linije koje su glasile na ime tvrtke nisu ugašene, te su ostale aktivne na ime tvrtke koja je prodana, te su računi su dolazili na našu adresu kao i dotada. Imamo sklopljen ugovor sa B-netom. Računi za obje telefonske linije koji su dolazili su na našu adresu su uredno plaćani. Linije nismo htjeli gasiti jer smo čekali da istekne Ugovor sa B-netom koji je trebao isteći krajem 9 mjeseca 2018. Kada je došlo vrijeme isticanja Ugovora, moj otac je želio produžiti Ugovor sa B-netom ali da se ukine jedna linija koja nam više nije potrebna. U B-netu su ga obavijestili da ne može ugasiti tu jednu liniju jer osoba koja je kupila tvrtku ima nepodmirene dugove na nekoj svojoj liniji. Opet napominjem da smo mi sve račune za obje naše linije uredno plaćali cijelo vrijeme i da za te dvije linije nema nikakvih dugovanja. Njih ne zanima što su svi računi za ove dvije linije uredno podmirivani i što tvrtka više nije u vlasništvu mog oca. Njihovo obrazloženje je da neće ugasiti liniju dok novi vlasnik ne podmiri dugove za svoj telefon ili dok novi vlasnik ne zatraži ukidanje ove dvije naše linije. Pokušali smo kontaktirati novog vlasnika tvrtke, međutim nismo dobili nikakav odgovor.

Ljubazno Vas molim za savjet kako dalje postupiti i dali B-net ima pravo nas sankcionirati radi dugova sa kojima nemamo nikakve veze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Tempe je napisao:

Nakon prodaje tvrtke dvije fiksne telefonske linije koje su glasile na ime tvrtke nisu ugašene, te su ostale aktivne na ime tvrtke koja je prodana...Njihovo obrazloženje je da neće ugasiti liniju dok novi vlasnik ne podmiri dugove za svoj telefon ili dok novi vlasnik ne zatraži ukidanje ove dvije naše linije.

Iz boldanoga ne vidim kako vas to sankcioniraju. Dakle, prema opisanome pravna osoba je potpisala ugovor sa operaterom i ista ima sva prava i obveze bez obzira na promjenu odgovorne osobe u pravnoj osobi. Nažalost, mišljenja sam da bez dogovora sa novim vlasnikom nema drugog rješenja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija