Jump to content

Eos matrix pisao poslodavcu


andreja3

Preporučene objave

Pozdrav svima! Molim vas za vaša iskustva i savjet.. Naime, nakon dugog niza godina konačno sam se zaposlila u HR.

Dok nisam radila eos matrix mi je slao mailove za podmirenje dugovanja na šta sam ja odgovorila neka mi pošalju originale Ugovora o cesiji da su oni preuzeli dugove jer ja dugove ne priznajem i smatram da nisam ništa dužna. Jučer mi dolazi obavijest od poslodavca da ih je kontaktirao eos matrix, poslao im poštom kopije da sam ja dužna toliko i toliko i traže temeljem kopije koju sam 2009. potpisala kod javnog bilježnika obustavu sa plaće.

 

Poslodavac ne želi meni raditi obustave i tražio je pismenim putem od njih originale o cesiji jer poslodavac smatra da oni ne mogu samo tako na temelju nekog pisma i meni raditi obustavu.

napominjem , radi se o kreditima iz 2009. godine, zadnje što sam im uplatila je bilo prije više od 6 godina, od tad sam bila van HR i nezaposlena.

Da li oni uopće smiju kontaktirati mog poslodavcai dostavljati im takve (moje) dokumente?

I molim vas savjet sta da radim? Da li da uzimam odvjetnika? Čekam šta će oni poslati poslodavcu....? Nezz šta da radim.. Ako će mi raditi obustavu, neću imati od čega živjeti, plaća je mala..

Hvala svima, svaki savjet je dobrodošao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pismo u kojem pišu da su oni od banke te i te preuzeli moj dug u iznosu.....

i traže temeljem kopije administativne zabrane ovjerene kod javnog bilježnika 2009 da mi rade obustavu na plaći.

 

 

Šef govori da na temelju toga on ne može raditi obustavu jer da bi tako bilo tko mogao njemu slat pisma i tražit da radnicima radi obustave te da će tražiti od njih da mu dostave Ugovore o cesiji i ostalo...

 

Ja nikakvu ovrhu nisam dobila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da smiju kontaktirati poslodavca jer imaju pravnu osnovu za to, a to je dug koji su otkupili.  Ako pošalju original zapljene poslodavcu i ostalu dokumentaciju, naravno da poslodavac mora po tome postupiti, ne možete vi birati hoće li poslodavac vršiti obustavu ili ne. Ako imate plaću ispod prosjeka onda će vam se plijeniti 1/4 plaće. 

Napisali ste da ne priznajete dug jer niste ništa dužni, a nakon toga govorite da ste zadnje što ste platili bilo prije 6 godina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija