Jump to content

Otvaranje obrta sa vise djelatnosti


DuNAta

Preporučene objave

Pozdrav svima!

u postupku sam otvaranja obrta.

ja i moj suprug želimo otvoriti obrt sa vise djelatnosti, s tim da sam vlasnica. 

Podjela djelatnosti: 79.90 za poslovi vodiča u glavnom(imam licencu), prevoditeljske poslovi a moj je muz htio bi svoj dio-gradjevinski radovi+kopneni prijevoz putnika (polaze ispit za upravitelja prijevoza).Za neka gradjevinska zanimanja ima položeno stručno usavršavanje pa ima o potvrde. To je razina 1. Predala sam preko e-obrta svu pdpirologiju,odabrala potrebne djelatnosti.

medjutim su zvali mene iz Ureda gospodarstva naše županije, da sve je ok osim moje stavke 79.90, a točnije vodič moze registrirati obrt samo fa svoju djelatnost. Pa su rekli da to moram izbaciti iz popisa i otvoriti odvojeni obrt za Vodica, jer djelatnost usluge Vodica ne moze obavljati u obrtu sa vise djelatnosti, niti u zajedničkom obrtu. Pitala sam ba temelju čega. Odgovorili :na temelju internih pravilnika. 

Procitala sam i ZO i Pravilnike ali nigdje nisam pronašla takvo tumačenje.

da li to tako? Mogu li se djelatnosti muza i moje se smatrati kao dva različita pogona unutar obrta? I da mi imamo jedan obrt sa vise djelatnosti. Da li se ovo smatra kao zajednicki obrt? Da li trebamo sklopiti ugovor o ortaluku?

tezita djelatnost je 70.22 savjetovanje u vezi s poslovanjem

a potpitanje:da li djelatnost 70.90 je isključivo za vodice? Jed sam u opisu djelatnosti piše da su razlicite rezervacije: transfera,karata i savanje informacije. Dakle, koliko razumijem Uparava veze ovaj razred samo sa uslugom Vodica u mlm slučaju i ne odobrava mi to dodati. Ali ovaj je razred za vise pojmova, nije samo usluga vodica.

hvala jos jednom na čitanju mog pitanja i molim vas savjet )))

hvala 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , vodovod1 je napisao:

Možete upisati, ali ne sa početkom rada(nego bez početka rada-1. zahtjev), jer prije toga morate ishoditi: http://psc.hr/turisticki-vodici/(2.zahtjev), pa tek nakon toga prijaviti početak rada za ovu djelatnost(znači 3. zahtjev)

Pozdrav!

puno hvala na odgovoru. Rješenje vec posjedujem i 2 godine radim kao vodič za agenciju za placu. Imam stalni posao. ali evo, htjela bi malo dodati i posla preko obrta, imala sam dovoljno upita koje sam odradila preko Društva vodiča.

U Uredu za turizam u Upravi tvrde da be mogu upisati ovu djelatnost u popis djelatnosti obrta koji zelim otvoriti sa svojim muzem. On svoje a ja svoje. Žena tvrdi da ova djelatnost mora biti sama/jedina u obrtu. Pitala sam na temelju čega, a oni mi kažu da su interni pravilnike. Ali ne da mi vrag mira. Ja ne vidim to nigdje u javnim zakonima i propisima i pravilnicima.

Ja smatram da obrt koji mi s mužem planiramo otvoriti ima 2 pogona, i svaki pogon ima svoju stručnu osobu. Ali ne... pisala sam i službeno u obrtničke komore svoje županije i druge, odgovor zaprimila niti danas nisam)))

Rezime moje Uprave:otvarajte 2 obrta ako želite obavljati posao vodica

ja se s tim ne slažem.ali dijalog ne uspjeva

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav svima!

malo da obavijestim javnost)

otvorila sam planirani zajednički Obrt. 

Ukratko:zatražila sam mišljenje dvaju ministarstva: uprave i turizma, po svom pitanju. Oba mišljenja su bile: ne postoji prepreka da djelatnost 79.90 bude jedna od vise djelatnosti (u mom slučaju neturistickih!) djelatnosti zajedničkog obrta.

cim sam zaprimila ta mišljenja, odmah se prijavila u e-obrt gdje sam u pdf stavila ta 2 misljenja. 🙃

ostalo je raditi i zaraditi)))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija